Львів як транспортний хаб: зручне місто для мешканців та швидкий шлях від і до кордону

1521 0
У Львові 15 лютого о 16.00 проведуть публічну дискусію про важливі візійні питання, що стосуються розвитку транспорту, архітектури, проєктування нових об’єктів забудови та загалом розвитку інфраструктури міста.
Фото умовне / Nico Benedickt

Фото умовне / Nico Benedickt

До Львова їдуть внутрішньо переміщені особи та релокуються компанії з інших регіонів, тут будують медичні центри для реабілітації військових, розвивають технології. Тож місту потрібна інфраструктура для підтримки цього. Президент Асоціації архітектури Франції Мартен Дюплантьє у інтерв’ю Tvoemisto.tv зазначав, що для цього Львову треба переглянути схему дорожнього руху. З огляду на мобільність – це поїзди, станції, і не лише трамвайні, також велосипедні доріжки тощо.

Архітектор Юрій Столяров під час публічної дискусії «Як забудовують Львів та чим зможуть пишатися наші онуки» також зауважив, що ми не можемо отримати великих коштів від міжнародних фондів, бо, на щастя, не маємо великих руйнувань через війну. Але Львів, зрештою, як і вся область, може стати хабом для всіх потоків із країн ЄС в Україну і навпаки

Читайте також: Як забудовують Львів та чим зможуть пишатися наші онуки

Однак розвиток інфраструктури - це не лише про будівництво доріг чи велосипедних доріжок, а про проєктування територій та об’єктів забудови, які впливають на транспортне навантаження та мобільність. Попри війну, у Львові триває активна забудова. Чи не щотижня на виконкомі Львівської міської ради обговорюють видані містобудівні умови на будівництво нових житлових комплексів. Більше того, за час великої війни Львів уперше став найдорожчим містом в Україні за вартістю квартир у новобудовах. Також тут найбільше серед інших міст зросла вартість оренди однокімнатних квартир. 

Однак чи врахована при цьому загальна концепція району, інфраструктурні потреби та вплив на міську мобільність - питання спірне. 

З огляду на це «Медіа-хаб «Твоє місто» організовує публічну дискусію на тему «Львів як транспортний хаб: зручне місто для мешканців та швидкий шлях від/до кордону». На ній спільно з архітекторами, експертами з містобудування, інженерами, керівниками управлінь транспорту міста та області говоритимемо про важливі візійні питання, що стосуються розвитку транспорту, архітектури, проєктування нових об’єктів забудови та загалом розвитку інфраструктури у Львові. 

Участь в дискусії візьмуть:

  • Мартен Дюплантьє - президент Асоціації архітектури Франції;

  • Філіп Шухевич - інженер;

  • Юрій Столяров - архітектор;

  • Михайло Шевченко - архітектор, представник Харківської Школи Архітектури;

  • Орест Олеськів - керівник управління транспорту Львівської міської ради;

  • Степан Рудницький - керівник управління транспорту Департаменту дорожнього господарства ЛОДА;

  • Іван Бондар - речник Служби відновлення та розвитку інфраструктури у Львівській області; 

  • Представник львівської залізниці.


Час: 15.02 о 16.00 год

Де дивитися: Tvoemisto.tv транслюватиме подію на своїх ресурсах в YouTube та Facebook

___________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!