Львівщина готова прийняти 40 тисяч переселенців

1108 0
Сьогодні на Київ відправити чимало гуманітарної допомоги.

Упродовж сьогоднішнього дня у Львівській області розмістили понад 4 тис. переселенців. Загалом Львівщина готова у себе прийняти близько 40 тис. мешканців з інших областей України та створити їм комфортні умови перебування. Про це на брифінгу повідомив заступник голови Львівської обласної ради Юрій Холод.

Читайте також: Допоможи переселенцям і захисникам. Адреси, телефони і все необхідне у Львові

Що стосується гуманітарної допомоги, то за сьогодні на Київ вдалося відправити чотири авто. Ще одна автівка з допомогою поїхала на Житомир. Загалом із львівського гуманітарного штабу, шо на вул. Коперника, 17, відправили близько 150 тон вантажу. Крім того ще близько 300 тон на Схід відправили громадські організації.

Потреби для військових ще є. Найбільше, за словами Юрія Холода, потрібні продукти харчування швидкого і тривалого зберігання, спальники, каремати, теплий одяг. Усе можна приносити у гуманітарний штаб.

На кордонах ситуація нормалізувалася. Невеликі черги ще спостерігаються поблизу Мостиськ.

Нагадаємо, що для покращення обслуговування пасажирів, що прямують до Державного кордону України з країнами ЄС, «Укрзалізниця» призначає дизель-поїзди, що курсуватимуть за маршрутом Львів – Ковель – Ягодин – Хелм та зворотно.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!