Львівщина отримала 80 тисяч доз вакцини «CoronaVac», якої не було два місяці

1559 0
Технологія дії інактивованих вакцин полягає у реакції організму на неактивний, «вбитий» вірус, аби виробити імунну відповідь.
Фото: з відкритих джерел

Фото: з відкритих джерел

У Львівську область, сьогодні, 2 лютого, надійшло 80 тисяч доз інактивованої вакцини «CoronaVac», над розробкою якої працювала біофармацевтична компанія Sinovac Biotech, повідомляє департамент охорони здоров'я Львівської ОДА. Востаннє поставка цієї вакцини на Львівщину була на початку грудня минулого року. Тоді область отримала 10 тисяч доз. 

Читайте також: Замість 20 тисяч – п’ять. Чому у Львові знизився рівень вакцинації від Сovid-19

За словами директора департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА Ореста Чемериса, поява нового сильно мутованого штаму «Омікрон» викликала новий спалах захворювання. Для забезпечення захисту від високотрансмісивного варіанту необхідно отримати не лише дві дози вакцини, а також підсилити імунну відповідь бустерною чи додатковою дозою. Повністю вакциновані люди, які все-таки хворіють на Covid-19, мають легшу, неускладнену форму хвороби і менше схильні до поширення вірусу.

Компанія Sinovac Biotech вже понад 22 роки виробляє вакцини, які захищають від інфекційних хвороб. Технологія дії інактивованих вакцин полягає у реакції організму на неактивний, «вбитий» вірус, аби виробити імунну відповідь.

У Львівській області від коронавірусної інфекції проведено 1 996 609 щеплень, з них вакциною «CoronaVac» – 526 078.

Нагадаємо, що станом на кінець січня, на Львівщині одну дозу щеплення від коронавірусної інфекції зробили трохи більше 50%, а двома провакцинувались 47,5% мешканців.

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!