Історія львівської площі, що стала парковкою та скільки заробили голови судів Львова. Підсумки доби

1332 0
Нині 6 лютого та 713 доба героїчного протистояння російській агресії.

Акцент дня: Найбагатші голови судів Львова. Що заробили та придбали у 2022 році. У місті розташовані 11 судів і наразі усі їхні керівники подали свої декларації про доходи. Tvoemisto.tv переглянуло, хто з них найбільше отримав та що придбав за 2022 рік.

Ситуація на фронті: За даними Генштабу (станом на 6:00), за добу відбулося 126 бойових зіткнень, найбільше на Авдіївському та Марїнському напрямках, відповідно 45 та 26.

Підрозділами ракетних військ завдано ударів по 1 району зосередження особового складу, 2 пунктах управління та 3 складах боєприпасів противника.

Читайте також: Зеленський роздумує над заміною Залужного та цілого напрямку керівництва країни. Він зазначив, що йдеться про глобальну заміну, яка стосується не лише однієї посади, а управлінського напрямку.

Та: Колишньому директору львівського оборонного заводу оголосили підозру. Йому загрожує від 3 до 6 років ув’язнення.

Тема дня: «Треба міксувати», або Історія львівської площі, що стала парковкою. Площа Липнева, розташована позаду Привокзального ринку у Львові, досі не декомунізована, хоча й названа на честь приходу до Львова радянських окупаційних військ 27 липня 1944 року. Тепер тут паркувальний майданчик. Чи варто її нарешті перейменувати, чому саме звідси, кажуть, почався львівський урбанізм і чому тут так і не влаштований довгоочікуваний громадський простір, Тvoemisto.tv запитало в активістів та архітекторів.

Ключові події:

1. На якому етапі відновлення будинків на Сихові, які постраждали від ракетного обстрілу Львова. На сьогодні 97% вікон у помешканнях вже відновили.

Читайте також: Посадовиця КМДА вивела з-під арешту власність «росатому» в Києві, – прокуратура. Раніше це приміщення суд заарештував та передав в управління АРМА.

Та: На Оболоні в Києві з’явились блокпости. Шукали ДРГ. Пізніше Оболонський районний територіальний центр комплектування та соціальної підтримки видалив повідомлення про це;

2. Інновації та підприємницnво на Червоноградщині. Як розвивати мікрорегіон. Перший день події Tvoemisto.tv транслюватиме на своїх сторінках в YouTube та Facebook.

Читайте також: Будівельники побили активістів, які вимагають зупинити «реконструкцію» Будинку Замкова, – Перов. Попри відкрите кримінальне провадження тривають будівельні роботи на унікальній історичній будівлі на Франка, 26, якому вже 125 років.

Та: Андріївський узвіз у Києві звільнили від стихійних торговців. Торгівля велась без відповідних дозволів;

3. Головний біль та мігрень: як сьогодні у світі та в Україні борються з захворюванням. Існує понад 200 видів головного болю. Однак найчастіше це первинний біль голови: біль через напруження, мігрень. Про це повідомив невролог медичного центру «Дельта Мед» Мирослав Боженко під час ток-шоу «Консиліум», яке запустило Tvoemisto.tv.

Читайте також: Від коронавірусу та грипу померли двоє людей на Львівщині. В області різко зросла кількість хворих на ГРВІ.

Та: У Львові є гостра потреба всіх груп крові. Львів’ян просять здати 1-, 2-, 3+/-, 4+/- крупи крові;

4. У Львові з’явиться новий парк з озером площею понад 3 га. Наразі на вул. Липинського – Лінкольна розпочали підготовчі роботи.

Читайте також: Водії львівських автобусів отримують більшу заробітну плату завдяки впровадженню безготівкової оплати. Раніше водії комунального АТП-1 отримували приблизно 26-27 тис. грн, тепер ця сума зросла – до 44 тис. грн;

5. У Львові відреставрували скульптуру Святого Яна з Дуклі. Незабаром її повернуть на площу Соборну.

Читайте також: Львів’ян запрошують на кінопокази у куполі на даху. В кінотеатрі «Горіховий» (Lviv Film Center), щотижня показують культові фільми у куполі на даху.

Слава Україні. Гарного Вам дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!