Чи справді Львів найдорожчий за вартістю життя та що задекларував керівник митниці. Підсумки доби

1518 0
Нині 24 січня та 700 доба героїчного протистояння російській агресії.
Фото: Твоє місто

Фото: Твоє місто

Повітряна тривога: Сигнал небезпеки на Львівщині лунав двічі. Перший раз о 06:05, відбій – о 08:12. Другий раз – о 14:48, відбій – о 17:42. У першому випадку окупанти обстріляли ракетами Київ, Харків та Павлоград, загинули шість людей, 73 – поранених. У другому – фіксувався зліт МіГ-31К.

Акцент дня: Нова Mazda та 111,5 тисяч доларів готівки. Декларація керівника Львівської митниці. Йдеться про декларацію за 2021 рік, яку держпосадовець подав 21 січня цьогоріч. За 2022 рік декларації Андрія Кузніка ще немає.

Ситуація на фронті: За даними Генштабу (станом на 6:00), за добу відбулося 56 бойових зіткнень. Українська авіація та підрозділи ракетних військ завдали ударів по 11 районах зосередження противника, 2 – по зенітно-ракетних комплексах та 1 – по пункту управління. Уражено 2 засоби ППО, 9 артилерійських засобів та 1 ворожу станцію радіоелектронної боротьби.

Минулої доби російські окупанти завдали чергового авіаудару, застосувавши 6 ударних БпЛА типу «Shahed-136/131». Силами протиповітряної оборони України знищено 1 ворожий дрон.

Читайте також: Мобілізація на Львівщині. Як потрапити в бажаний підрозділ. Є декілька варіантів потрапити в ту чи іншу частину на певну посаду.

Та: У Львові створили Офіс підтримки для військових та їхніх родин. яку допомогу там надаватимуть. Тут допомагатимуть, зокрема, із освітніми можливостями для ветеранів та їхніх сімей.

Тема дня: Львів найдорожчий? Як змінилась вартість життя в п’яти містах України. За час великої війни Львів уперше став найдорожчим містом за вартістю квартир у новобудовах. Що ще змінилось у нашому місті з лютого 2022 року, коли росія почала повномасштабну агресію; як змінилася вартість житла, таксі, театральних квитків, кави і борщу в інших тилових обласних центрах України, у яких також, за даними ЛУН, зросли ціни на нерухомість.

Ключові події:

1. Компанія батька голови Львівської ОВА увійшла у п’ятірку найбільших приватних газовидобувних фірм України. Група компаній Західнадрасервіс» займається розвідкою, бурінням та видобутком нафти і природнього газу у Західній Україні. Група об’єднує сім сервісних та видобувних компаній.

Читайте також: Стрийська міськрада збільшила фінансування футбольного клубу, який належить меру міста. За чотири роки на цей клуб виділено майже 15,4 млн гривень.

Та: Кількість оподаткованих елітних автомобілів на Львівщині зросла майже у п’ять разів. Упродовж 2023 рік на Львівщині оподаткували 337 елітних автомобілів, вартість яких становить понад 2,5 млн гривень. У 2022 році кількість таких автомобілів становила 77 транспортних засобів;

2. Спецдозволи для прикордоння. Що варто знати жителям Львівщини. Щоб оформити дозвіл тим, хто живе у 5-кілометровій прикордонній зоні, слід звернутися за роз’ясненням до органів місцевого самоврядування.

Читайте також: Через хакерську атаку частина Сихова залишилась без опалення та гарячої води. О 16 годині мешканцям знову почали подавати тепло та частково гарячу воду.

Та: У Львові продовжили реєстрацію на два архітектурних конкурси. Заявки приймають до 17:00 год 1 лютого 2024 року;

3. Деякі класи у школах Львова закрили на карантин. Що відомо. Як розповів начальник управління освіти ЛМР Андрій Закалюк, про школи: №10, №67, №91 та №57.

Читайте також: В Україні зареєстрували новий штам коронавірусу «Дженні». Вперше цей субваріант виявили у США у вересні 2023 року;

4. У деяких львівських автобусах не працюють валідатори. Контролери продовжують виписувати штрафи. Така ситуація трапилась у автобусах на маршрутах №3А та №53 близько 9:30.

Читайте також: Мешканцям Львівщини платитимуть кошти за фіксацію порушення безготівкової оплати. 200 грн отримає кожен, хто зафіксує і передасть на гарячу лінію за номером 0 800 300 844 факт порушення з боку водіїв, що унеможливлює безготівкову оплату, або створює штучні перешкоди у роботі валідатора.

Та: В Україні запустять реєстр міжнародних автобусних маршрутів з можливістю купівлі квитків. Наразі триває підключення перевізників та компаній;

5. Чому біль – це не завжди погано. Біль найчастіше змушує нас звертатися до лікаря. Які є типи болю, як знайти його причину і чому кожен сприймає його по-різному; до якого лікаря йти; чому наш мозок може подавати сигнали про біль, якщо для цього нема фізичних причин; що робити, якщо лікар не може поставити діагноз чи знайти правильне лікування, Tvoemisto.tv з’ясовувало разом зі спеціалістами у новому випуску медичної програми «Консиліум».

Читайте також: Які заклади харчування закрили у 2023 році у центрі Львова. Відомо, що загалом у місті відкрили 75 нових закладів.

Погода: Мокрий сніг та хуртовини. прогноз погоди у Львові на тиждень. Зокрема, 24 січня хмарно. Температура удень 1 – 3° тепла. 25 січня дощ та сніг. Уночі від 2° морозу до 3° тепла, вдень 0 – 5°. 26 січня – часом сніг. Температура від 3° морозу до 2° тепла. 27 січня уночі до 1° тепла, вдень від 1° морозу до 4° тепла. 28 січня невеликий сніг. Уночі від 4° морозу до 1° тепла, вдень до 4°.

Слава Україні. Гарного Вам дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!