Львівщина – серед лідерів за вартістю оренди квартир в Україні

2178 0
Від початку 2023 року середній тариф за місячне проживання в однокімнатній квартирі в Україні зріс на 7,1%.
Умовне фото

Умовне фото

За вартістю оренди однокімнатних квартир серед усіх областей України Львівщина знаходиться на другому місці, на першому – Закарпаття. Про це йдеться на сайті Держстату.

За даними Держстату, Львівська область посідає друге місце з ціною 11 543 грн, що на 5,2% більше проти початку року. Середня вартість оренди однокімнатної квартири на Закарпатті станом на квітень 2023 року становила 13 123 гривні. Вартість оренди зросла на понад 50% з грудня 2022 року. Тоді оренда однокімнатної квартири в середньому коштувала 8 706 гривень. На третьому місці опинився Київ, де орендувати квартиру в середньому коштує 7591 грн.

Читайте також: Чи є попит на оренду житла у Львові та скільки це зараз коштує

Загалом серед західних регіонів, де вартість найнижча знаходиться Тернопільщина. Вартість оренди однокімнатної квартири станом на квітень 2023 року становить 4,4 тисячі гривень. Від початку 2023 року середній тариф за місячне проживання в однокімнатній квартирі в Україні зріс на 7,1%, і у квітні цього року становив 6101 грн.

Нагадаємо, що Львівщина посіла друге місце за кількістю нових збудованих приватних будинків. Раніше у коментарі Tvoemisto.tv експерт агенства «Галицька нерухомість» Роман Юськів зазначив, що квартири у Львові продовжують купляти, однак ажіотажу на них немає. Зараз меший попит на оренду квартир у історичному центрі міста.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!