В Україні зменшилось будівництво нового житла. Яка ситуація на Львівщині

2899 0
Львівщина посіла друге місце за кількістю нових збудованих приватних будинків.
Фото: Gettyimages

Фото: Gettyimages

За 2022 рік в Україні введено в експлуатацію 7 110 224 квадратних метри житла, що на 38% менше, ніж роком раніше. За офіційними підрахунками в Україні за 2022 рік з’явилося 74 312 квартир у багатоквартирних будинках та 18 281 приватний будинок. Львівщина посіла друге місце за кількістю нових збудованих приватних будинків. Про це йдеться в пресрелізі компанії ЛУН.

Читайте також: У Львові активно проектують офісні приміщення, – дослідження

За даними ЛУН, історично лідером з нового будівництва була Київська область, і за рік війни вона завершила на 29% менше нових метрів порівняно з попереднім роком, що можна вважати досить вдалим результатом.

Читайте також: Скільки коштує оренда квартири у Львові. Актуальні ціни

Рекордсмени за кількістю нових приватних будинків:

  • Київська область  4132

  • Львівська  1816

  • Волинська  1391

  • Закарпатська – 1365

  • Рівненська  1301

Читайте також: Чи є попит на оренду житла у Львові та скільки це зараз коштує

Рекордсмени за кількістю нових квартир стали:

  • Київська область  15 554

  • Київ  13 898

  • Одеська область  10 295

  • Львівська область  6873

  • Вінницька область  4849

Зазначимо, раніше у коментарі Tvoemisto.tv експерт агенства «Галицька нерухомість» Роман Юськів зазначив, що квартири у Львові продовжують купляти, однак ажіотажу на них немає. Зараз меший попит на оренду квартир у історичному центрі міста. Єдине, що добре здається, – це новобудови. Також він прогнозує, що в найближчому майбутньому ціни на квартири можуть зростати через попит від переселенців, які планують залишатися у Львові. 

Нагадаємо, що детальніше про те, як війна та зміни в країні впливають на ринок нерухомості, можна дізнатися у матеріалі Tvoemisto.tv за посиланням.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі




Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!