У Львові депутати хочуть скасувати рішення щодо передачі землі в Брюховичах, де замість школи будують апартаменти

1899 0
Раніше озвучувалося, що тут мали звести реабілітаційний центр та дитячий садок, але теперішній забудовник планує збудувати апартаменти на 20 тис. кв м, з яких під центр реабілітації відведуть порівняно невелику частину.
Фото: візуалізація проєкту

Фото: візуалізація проєкту

На інформаційному порталі депутатів з’явилася ухвала, в якій ідеться про скасування рішення виконкому Брюховицької селищної ради. Йдеться про дозвіл громадській організації на проєктування будівництва на вул. Широкій, 2, де почали забудову на території площею 3,4 га. Там розташований недобуд школи.

«Керуючись п. 15 ч. 1 ст. 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», беручи до уваги ч. 4 ст. 15 Закону України «Про доступ до публічної інформації», міська рада ухвалила: скасувати рішення виконавчого комітету Брюховицької селищної ради від 23.10.2020 № 2067 "Про надання вихідних даних для проектування об'єктів будівництва по вул. Широка, 2 в смт. Брюховичі».

Нагадаємо, 19 вересня Шевченківський районний суд Львова втретє наклав арешт на земельну ділянку площею майже 3,5 га у Брюховичах, де почали будувати приватні апартаменти. Новий арешт на ділянку наклали у якості забезпечення позову місцевого мешканця. Він повідомив суду, що готує позов до Львівської міськради, а також до підприємства громадської організації «Асоціація інвалідів захисників вітчизни «Львівська здравниця» про скасування рішення про передачу ділянки у постійне користування і реєстрації землі.

Читайте також: Суд втретє арештував ділянку в Брюховичах, де замість школи планують збудувати апартаменти

У серпні 2023 року слідчий суддя Галицького районного суду Львова Віталій Радченко вдруге скасував арешт на земельну ділянку площею майже 3,5 гектари. Арешт зняли за клопотанням підприємства громадської організації учасників АТО «Асоціація інвалідів захисників вітчизни «Львівська здравниця». Саме цій організації у 2020 році безкоштовно передали величезну ділянку для будівництва реабілітаційного центру для ветеранів АТО. Втім, потім виявилось, що цей центр займе там лише 1% загальної площі. Зараз забудовник обіцяє збудувати реабілітаційний центр.

Додамо, що раніше озвучувалося, що на цій території мали звести реабілітаційний центр та дитячий садок, проте теперішній забудовник планує збудувати апартаменти на 20 тис. кв м., з яких під центр реабілітації відведуть порівняно невелику частину – спершу йшлося про 500 кв м, а за останніми заявами забудовника 1000 кв м.

Софія Шавранська

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!