Львівські санкарі на Олімпіаді в Пекіні встановили найкращий за 16 років результат України у двійці

1365 0
У рейтингу Кубка світу з санного спорту український екіпаж посідав 20-е місце.
Фото: НОК

Фото: НОК

За останні 16 років Україна показала найкращий результат на Зимових Олімпіадах у двійці в санному спорті. Львів’яни Ігор Стахів та Андрій Лисецький посіли 15-е місце у Пекіні, передає Суспільне спорт.

Екіпаж санкарів посів 15-те місце за підсумками двох заїздів на зимових Олімпійських іграх 2022 року у змаганнях з санного спорту в двомісних санях. Всього ж участь у сьогоднішніх заїздах взяли 17 екіпажів-двійок.

У першому заїзді український екіпаж показав 14-й результат. І зміг виїхати з однієї хвилини: з результатом 59.983 секунд Стахів та Лисецький випередили екіпажі з Словаччини, Чехії та Китаю. Однак піднятися на 13-е місце Стахіву та Лисецькому було непросто через випередження румунських санкарів.

Зазначимо, що востаннє у топ-15 український екіпаж фінішував на Іграх у Турині - Андрій Кісь та Юрій Гайдук посіли 14-е місце.

Читайте також: 5-ий день Олімпіади. Чим відзначилися українські спортсмени

Нагадаємо, що 6 лютого на Олімпійських іграх-2022 відбулися фінальні для України заїзди в санному спорті серед чоловіків-одиночок. Двом санкарям зі Львова та Тернополя не вдалося вийти до фінального заїзду. Це перша дисципліна змагань, у якій розігрувалися медалі в цьому виді спорту в Пекіні. Обидва українці були у топ-20 що в другому, що в третьому заїздах. Ключовими для невиходу до фіналу стали помилки саме в перших спробах санкарів.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!