Український фігурист відмовився давати коментар російською на Олімпіаді-2022

3968 0
Шмуратко дав відповідь на запитання російських ЗМІ щодо того, які саме рекомендації надали олімпійцям перед Іграми у Пекіні.
фото: getty images

фото: getty images

Український фігурист Іван Шмуратко відмовився відповідати на запитання журналістів російською мовою на Олімпіаді-2022. Він – один із шести фігуристів, що потрапили у склад олімпійської збірної України для участі на Іграх у Пекіні. 20-річний спортсмен вже прибув у Пекін для того, щоб змагатися на Олімпіаді-2022.

Як повідомляє Суспільне, перед виступом на Олімпіаді Шмуратко мав зустріч з представниками ЗМІ, де відповідав на їхні питання. Під час відповідей фігурист відмовився говорити російською, зазначивши, що готовий давати коментар або українською, або англійською.

Читайте також: Як і де тренуються львівські спортсмени-санкарі. Відео

Зокрема, Шмуратко дав відповідь на запитання російських ЗМІ щодо того, які саме рекомендації надали олімпійцям перед Іграми у Пекіні. На що він дав коротку відповідь.

«На цій Олімпіаді ми говоримо лише українською чи англійською. Чудово, що збірна України братиме участь у командному турнірі. Чому я говорю англійською? Усе, що я можу – так це виконувати мою роботу тут», – каже він.

Додамо, що 20-річний фігурист, представник олімпійської збірної України у чоловічому одиночному катанні. Для Шмуратка Олімпіада-2022 – перша у кар'єрі. Він відібрався на Ігри у Пекіні, здобувши ліцензію на чемпіонаті світу.

Нагадаємо, виконком Національного олімпійського комітету України затвердив склад національної збірної на зимові Олімпійські ігри у Пекіні. За медалі у столиці Китаю змагатимуться понад три тисячі атлетів світу. Тут розіграють 109 комплектів нагород у 15 видах програми.

Олімпійські ігри-2022 у Пекіні стартують 4 лютого і триватимуть до 20 лютого.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!