Львівські університети увійшли в п'ятірку найпопулярніших за кількістю поданих заяв

2018 0
Цього року заяви на вступ по всій Україні подали 1,5 млн абітурієнтів.
Фото: зі сторінки університету у Фейсбук

Фото: зі сторінки університету у Фейсбук

Львівський національний університет імені Івана Франка увійшов у п'ятірку лідерів за кількістю заяв від абітурієнтів, що вступають на основі повної загальної середньої освіти. 38 606 тисяч вступників подали свої заяви. 

Його випередив лише Київський національний університет імені Тараса Шевченка (42 739 заяв), який на першому місці. Третю сходинку, після Львівського університету, посідає Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського (37 769 заяв).

Читайте також: Стали відомі найпопулярніші серед абітурієнтів спеціальності у 2021 році. Перелік

На четвертому місці – Київський національний торговельно-економічний університет (32 079 заяв). Одним з лідерів серед заяв є ще один львівський університет – «Львівська політехніка» (31 906 заяв), який замикає п’ятірку. 

За даними Інформаційної системи «Вступ.ОСВІТА.UA», що публікує рейтингові списки абітурієнтів, упродовж вступної кампанії 2020 року до закладів вищої освіти та фахової передвищої освіти свої заявки подали більше як 1,5 млн людей. 

Згідно з термінами цьогорічної вступної кампанії рекомендації щодо зарахування на бюджетну форму навчання мають бути оприлюднені 27 серпня.

Читайте також: Що написали абітурієнти у творах на ЗНО

Нагадаємо, що У Міністерстві освіти і науки України оприлюднили спеціальності, на які цього року подали найбільше заяв абітурієнти. Так, серед лідерів зберігається філологія, право та менеджмент. Також до десятки найпопулярніших ввійшла «Середня освіта» та «Інженерія програмного забезпечення».

 

 

 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!