Львів'ян закликають безкоштовно обстежити родимки. Куди звертатись

45137 6
На Львівщині розпочався тиждень обстежень новоутворень шкіри.
фото: onco.com.ua

фото: onco.com.ua

Учора, 8 травня, у Львові з нагоди Всеукраїнського Дня меланоми стартував тиждень обстежень новоутворень шкіри. Про це повідомляє Департамент охорони здоровя ЛОДА.

Торік під час аналогічного заходу у Львові обстежили 1776 людей, у трьох – виявили меланому, у 12-ти – базально-клітинний рак шкіри.

«Надзвичайно важливо вчасно діагностувати захворювання, адже меланома, виявлена на початковій стадії, добре піддається лікуванню. Усім без винятку рекомендуємо уникати надмірної засмаги, оскільки опік шкіри це основний провокатор меланоми», – каже завідувачка поліклінічного відділення Львівського обласного шкірно-венерологічного диспансеру Ольга Смачило.

При появі на тілі плям коричневого, червоного або світлого кольору, необхідно звернутись до лікаря. Іншими ознаками того, що варто звернутись до дерматолога, є такі:

  • асиметрія родимки,
  • нерівні краї,
  • кровоточивість,
  • нерівномірний окрас,
  • великий розмір родимки,
  • будь-які зміни родимки (колір, краї, тріщини тощо).

Меланома – одна з найбільш злоякісних пухлин шкіри в онкології з досить швидким розвитком. Причиною виникнення меланоми вчені вважають надмірну засмагу, велику кількість родимок та спадковий чинник. Небезпечна меланома раннім гематогенним метастазуванням з ураженням печінки, легень, кісток.

Попередній діагноз можна встановити при дерматоскопії. Остаточно діагноз встановлюється лише після видалення утвору та гістологічного дослідження.

Читайте також: Львів'ян запрошують безкоштовно обстежити здоров'я ясен. Як це зробити

Тиждень обстежень триватиме до 12 травня. Але безкоштовно обстежити новоутворення шкіри завжди можна у Львівському шкірно-венерологічному диспансері (вул. Євгена Коновальця, 1).

А до кінця тижня, за даними ГО СтопМеланома, в акції беруть участь ще і такі медзаклади:

  • DermaVita (вул. Тиктора, 8)
  • Медестет (вул. Антоновича, 63)
  • Новодерм (вул. Сахарова, 82).

Потрібна попередня реєстрація.

Торік в межах акції у Львівській області обстежили 8326 людей. Переважно діагностували  новоутвори шкіри із доброякісним перебігом. До онкологічного закладу скерували на подальше обстеження та лікування  249 пацієнтів.


Читайте також:
10 Червня, 2019 12:30
Христина Хотіла записатись в шкірно-венерологічному диспансері (вул. Євгена Коновальця, 1) на обстеження родимок, сказали приходити на місце в живу чергу, а "завжди безкоштовна" послуга стала платною.
11 Травня, 2019 11:25
Еліра БРЕХУНИ!!! НІЯКОЇ БЕЗКОШТОВНОЇ ПЕРЕВІРКИ НЕМАЄ!!!Телефонувала в Новодерм та інш. у них все платно і навіть вище ціни, чим були пару неділь назад!!!
Як все в цій країні - ЧЕРГОВА ФІКЦІЯ ТА ОБМАН! Типу чорної п'ятниці чи якості товарувиробництва інш.
ГАНЬБА ВАМ, МЕРЗОТНИКАМ!!! ШОБ ВАМ ПОПЕРЕК ГОРЛА СТАЛА ЦЯ ЗАЖЕРЛИВІСТЬ!!!
10 Травня, 2019 19:15
Olena Сьогодні на Тиктора 8 , у DermaVita мені відмовили в обстеженні , оскільки вже не було місця для обстеження до 12.05, потрібно було попередньо записатися.
10 Травня, 2019 14:36
Свсвітлана Поїхала обстежитись на : KimIАнтоновича. Вийшов лікар сказав, що нічого дивитись не буде. Потратила свій час. Це просто рекламний хвд.
10 Травня, 2019 10:50
Олександр Чому повідомлено про це тільки 9 травня, а також невідомо, чи потрібен попередній запис на прийом. Прохання врахувати це в подальшому.
10 Травня, 2019 09:05
Надія Тиждень стартував 8 травня, а 12 травня вже закінчується! В тому числі вихідні і святкові дні.
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!