Львів’яни можуть придумати назву для нового Android

2633 1
Компанія Google, учора, 19 травня, в рамках конференції Google I/O представила сім основних новинок. Серед них голосовий асистент Google Assistantі, нова версія операційної системи для смарт-годинника, а також новий шолом віртуальної реальності. У той ж час компанія розробила нову версію операційної системи Android, щоправда вона ще немає назви, тож придумати її і запропонувати компанії Google зможе кожен.

У рамках заходу американський IT-гігант представив нову версію мобільної операційної системи Android N.

Поки вона існує у вигляді бета-версії, доступної тільки для гиківських пристроїв лінійки Nexus і планшету Pixel C, але Google обіцяє, що до кінця літа відбудеться реліз для широкої аудиторії.

До речі, назви для нового Android поки немає. Google за традицією пропонує придумати самим користувачам. І знову ж таки, за традицією, це має бути назва якогось десерту на літеру N. Будь-хто може відправити свою ідею в Google за допомогою спеціального сайту.

У рамках конференції також було представлено:

голосовий асистент Google Assistant. Його відмітна особливість – здатність розуміти контекст запитів людини. Наприклад, йому можна задати питання, які фільми нині йдуть в кінотеатрах, уточнити, на які можна піти з дітьми, а потім, визначившись з вибором, забронювати квитки.

Android Wear - нова версія операційної системи для смарт-годинника. Тепер годинники з Android Wear на борту зможуть підключатися до інтернету через Wi-Fi і запускати програми без підключення до смартфону. З'явиться можливість розпізнавання рукописного тексту, клавіатура для набору повідомлень. Крім того, Google оновила інтерфейс і розширила можливості циферблатів, на які надалі можна буде виводити певну інформацію сторонніх додатків.

Шолом віртуальної реальності. Новий шолом, на відміну від нинішнього Cardboard, не буде картонним, але також буде працювати за допомогою смартфона. В парі з ним буде пропонуватися контролер.

Google Home - це досить дивний на вигляд пристрій, який більше нагадує музичну колонку. Але це дуже розумна колонка з голосовим помічником на борту. Home призначений для роботи з гаджетами, розташованими в різних кімнатах.

Месенджер Allo. к інші подібні програми Allo дозволяє обмінюватися повідомленнями і фотографіями, але при цьому володіє і іншими можливостями. Наприклад, додаток може навчатися манері спілкування користувача і пропонувати Smart-відповіді на вхідні повідомлення. Таким чином, можна просто відправляти співрозмовникам один із запропонованих варіантів відповіді. Чим частіше користувач вдається до даної функції, тим краще Allo його розуміє. 

Android Instant Apps – функція, яка дозволяє частково довантажувати додаток, не встановлений на смартфоні, і користуватися його базовими можливостями. Для цього достатньо перейти по відповідному посиланню.

За матеріалами: nv.ua

Опублікувала Мар’яна Федина

ТЕГИ: Google, android

Читайте також:
20 Травня, 2016 12:26
Сергій Але ж пафосу наробили в заголовці новини.
Складається враження, що ЛИШЕ львів'яни обирають цю назву.
Можна ж більш коррекно написати
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!