Львів'яни віддають шану творчості Юрка Покальчука. 6 творчих амплуа Пако

2693 0
23 січня у Львові на вул. Друкарській,10 відкриють меморіальну дошку письменнику, поету, перекладачу Юрієві Покальчуку. Увечері о 18:00 в "Квартирі 35" його тексти та лірику декламуватимуть Віктор Неборак, Юрко Іздрик, Галина Шиян та молоді львівські поети та письменники.
Фото - dilovod.com.ua

Фото - dilovod.com.ua

Юрій Покальчук був і лишається для багатьох колоритним митцем, зі своїм виразним стилем, він так багато мав чим поділитися із нами. Покальчук написав понад 20 книг.

Він не отримував премії від жодної влади, при якій жив. Покальчук знав понад десяток іноземних мов. Серед авторів та творів, що вийшли у його перекладі: Ернест Хемінгуей, Джером Селінджер, Хорхе Борхес, Хуліо Кортасар, Жоржі Амаду, Варґас Льоса, Редьярд Кіплінг, Артюр Рембо, Реймон Радіге, Жан Жене.

Покальчук написав дослідження "Сучасна латинська проза".

Твори Покальчука показали свого часу людям, що таке художня еротика. Це було в Україні певною культурною революцію.

Покальчук знімав кіно. Був автором сценаріїв і співпостановником багатьох фільмів.

Покальчук музикував у гурті "Вогні великого міста".

Покальчук понад 16 років опікувався малолітніми в'язнями, для яких видавав часопис "Горизонт".

Юрій Покальчук пішов з життя 10 вересня 2008 року.

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!