Київ

Любителя співати пісні Лепса у кафе на Київщині «покарали» повісткою

809 0
Покарання врученням повісток до армії є сумнівним заходом протидії правопорушенням
Фото:скриншот

Фото:скриншот

Поліцейські Київщини застосували повістку до ТЦК в якості покарання щодо чоловіка, який виконував пісні російського співака Григорія Лепса в кафе «Дубровка» у селі Погреби Київської області.  Про це повідомляє поліція Київщини.

Як зазначається, військові вже вручили правопорушнику повістку для явки до Броварського ТЦК та СП. 

Нагадаємо, відвідувачі кафе в караоке виконували пісню Лепса, який є палким прихильником агресивної політики Путіна.

Жінка, яка також відпочивала в закладі, попросила припинити співати російські пісні, на що адміністрація кафе відреагувала агресивно та вигнала відвідувачку.

Правоохоронці перевірили заклад та склали адмінпротокол за ч. 1 ст. 155 КУпАП («Порушення правил торгівлі, виконання робіт і надання послуг працівниками»). Вже після рішення суду власник закладу сплатить штраф.

У кафе виступили із заявою — перепрошують за те, що не змогли вплинути на ситуацію та проконтролювати всіх відвідувачів

Пізніше виконавці пісні Лєпса, які виштовхали дівчину, яка зробила їм зауваження, із зали, —  публічно попросили вибачення.

Вони запевнили, що є патріотами України і ні в якому разі не підтримують країну-агресора. Свою поведінку назвали неприпустимою в умовах війни.

Додамо, що покарання врученням повісток до армії є сумнівним заходом протидії правопорушенням. Зокрема військові, які боронять Україну на фронті, не схвалюють вручення повісток порушникам як покарання, оскільки це принижує гідність армії. Також це порушує законодавчу логіку, адже злочини мають розслідувати.

__________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!