Масштабна пожежа на «Львівсільмаш» і 5 електричок для приміського сполучення в області. Головне

1022 0
Коротко про головні новини минулої доби.

Військовослужбовиця відділу «Нісмичі» Львівського прикордонного загону – сержант Богдана Качура – стала чемпіонкою світу з універсального бою. Серед дівчат, у ваговій категорії до 52 кг, вона посіла перше місце та здобула звання «Майстер спорту України міжнародного класу» з універсального бою.

Тренер Богдани – Дмитро Аркадійович, теж колишній прикордонник. Він також взяв участь у чемпіонаті та здобув перемогу у ваговій категорії до 80 кг. Загалом у командному заліку збірна України посіла перше місце.

Читайте також: На Львівщині дофінансують добудову велотраси зі Славського до Волосянки

Метеорологи зафіксували, що рівень снігу біля станції «Академік Вернадський» становить 2,75 м. Це, за їхніми словами, найбільше значення за останні 20 років. Попередній рекорд був 2016-го й становив 2,65 м, тобто на 10 см менше.

Штам коронавірусу «Омікрон» вже виявили у 89 країнах. Він швидко поширюється навіть у місцях з високим рівнем імунітету населення. Випадки захворювання штамом «Омікрон» подвоюються кожні 1,5-3 дні в країнах, де вже відбувається передача цього штаму коронавірусу. Тобто, він передається не тільки від людей, які були інфіковані за кордоном, а й всередині країни.

Українці впродовж наступних 10 років, у своїй більшості, можуть перейти на святкування Різдва 25 грудня. Такі сподівання висловив глава Православної церкви України Епіфаній. Митрополит Київський і всієї України наголосив, що особисто підтримує перехід святкування Різдва за новоюліанським календарем, проте процес має відбутися поступово. Він зазначив, що українців «вже намагаються ділити і за мовою, і за релігією».

Читайте також: Гід різдвяним Львовом. Головні святкові локації

На території заводу «Львівсільмаш» трапилася масштабна пожежа. До Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про пожежу на вул. Городоцькій о 22:26. Пожежа виникла в одноповерховій цегляній будівлі, критій металочерепицею, розміром 40×10 метрів. До місця виклику за підвищеним номером виклику виїхали рятувальники Львова. О 23:20 вогнеборці локалізували пожежу та о 02:39 ліквідували.

У листопаді цього року Львів долучили до державної програми City Express. Тепер у Києві, Харкові, Дніпрі та Львові мають реалізувати проєкти приміського сполучення електричками. Для цього, зокрема Львівська область, планує залучити 5 електричок. Тvoemisto.tv з’ясувало, за яким маршрутом може курсувати електричка та що потрібно, аби втілити цей проєкт. Детальніше – тут.

Гарного вам дня і початку тижня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!