Мати львівської дівчинки, на яку впав стелаж у крамниці, каже, що влада її ігнорує

6799 0
Наталія Белічук не дочекалась відповіді ні від міської влади, ні від органів охорони праці та прав споживачів, ні від поліції. Хоча в поліції кажуть, що відповіли.
Фото: images.cisco-eagle.com

Фото: images.cisco-eagle.com

Мати п’ятирічної Вікторії Белічук, на яку 3-го квітня впав стелаж у крамниці «Планета секонд-хенд»,  протягом місяця не отримала відповідей на свої звернення до поліції та міської влади. Про це Наталія Белічук повідомила Tvoemisto.tv.

«Я подавала заяву до поліції, але відповідь досі не прийшла, – розповіла вона. – Також написала скаргу в органи охорони праці щодо порушення правил безпеки. Звідти прийшла відповідь, що вони очікують на погодження державного комітету з охорони праці для проведення позапланової перевірки. Написала до управління захисту прав споживачів, але від них теж немає відповіді».

У поліції Tvoemisto.tv не змогли зв’язати зі співробітником, котрий займається справою Наталії Белічук, проте запевнили, що відповідь на її заяву таки надіслали.

Читайте також: Мама дівчинки, на яку впав стелаж у крамниці, просить ЛМР створити слідчу комісію

Речниця національної поліції Львівщини Світлана Добровольска розповіла, що за фактом ситуації кримінальної справи не відкрито.

У відповідь на звернення до Львівської міської ради з проханням створити комісію для розслідування нещасного випадку невиробничого характеру, надіслане 10-го квітня, Наталія Белічук отримала повідомлення про те, що її звернення скероване до Франківської районної адміністрації, адже пригода трапилась у цьому районі.

«Справа на розгляді, але вони з нею нічого не роблять. Комісія не створена. В них є проблема з застосуванням порядку, на підставі якого я до них звернулася. Проводять консультації з юристами щодо того, як створити комісію, кого долучати, який має бути правильний алгоритм дій. Із 2001-го року, коли ухвалили цей порядок, я перша фізична особа, що звернулась до них із таким питанням», – сказала Наталія Белічук.

Читайте також: Я не готова пробачити біль і страх своєї дитини. А ви?

Нагадаємо, 3-го квітня в магазині «Планета секонд-хенд» на вулиці Володимира Великого, 34 на двох дівчат віком 2 і 5 років упав стелаж із дитячими іграшками. Молодша, дворічна Емілія, відбулась переляком, а Вікторія вдарилась головою об підлогу та має глибокі рани на обличчі. Дівчинка провела два дні в лікарні, їй наклали шви. Тепер, за словами Наталії Белічук, на обличчі Вікторії залишились рубці.

Дівчата залишаються під враженням від того, що трапилось. «Вони щодня відтворюють це в грі. Граються ляльками, іграшками й моделюють цю ситуацію», – розповіла мати. У крамниці, де трапилась пригода, за її словами, їй не раз закидали, що вона «недопильнувала» дітей.

Опублікувала Олеся Шеремета

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!