Мешканка Львівщини намагалася незаконно ввезти з-за кордону дві тонни сиру

2476 0
Також у автомобілі митники виявили 700 упаковок пастеризованих вершків.
Фото: Львівська митниця

Фото: Львівська митниця

У пункті пропуску «Рава-Руська – Хребенне» митники спільно з прокордонниками виявили у автомобілів понад дві тонни сиру, який намагалася мешканка Львівщини незаконно ввезти в Україну.

«41-річна мешканка Львівської області прибула в пункт пропуску «Рава-Руська - Хребенне» за кермом автомобіля  «Renault Master» і для проходження митного контролю обрала смугу «зелений коридор».Тим самим жінка засвідчила, що не переміщує товарів, які потребують обов’язкового декларування та оподаткування», – повідомила Львівська митниця.

Читайте також: На Львівщині у водія виявили незадекларовану косметику вартістю 1,5 млн грн

Оглядаючи транспортний засіб, митники спільно з прикордонниками виявили понад 2 тонни твердого сиру різних марок і 700 упаковок пастеризованих вершків. Зазначені дії мають ознаки порушення митних правил, передбачених ч.3 ст.471 (Недекларування товарів, що підпадають під встановлені законодавством заборони або обмеження щодо ввезення на митну територію України) МКУ. Санкція статті передбачає накладення штрафу у розмірі трьохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією таких товарів або без такої.

Нагадаємо, відповідно до Постанови Кабміну громадяни України можуть ввозити на митну територію України харчові продукти для власного споживання на загальну суму, яка не перевищує еквівалент 200 євро на одну особу, в таких обсягах:

  • в упаковці виробника, призначені для роздрібної торгівлі, - у кількості не більше ніж одна упаковка або загальною масою, яка не перевищує 2 кг, кожного найменування на одну особу;
  • без упаковки - у кількості, що не перевищує 2 кг кожного найменування на одну особу;
  • неподільного продукту, готового до безпосереднього вживання без упаковки, у кількості не більше, ніж по одному найменуванню на одну особу;
  • під час ввезення громадянами на митну територію України зазначених харчових продуктів здійснюється їх декларування (шляхом вчинення дій, усно або письмово за бажанням власника таких продуктів або на вимогу посадової особи митниці).


Додамо, що нещодавно у пунктах пропуску «Рава-Руська» та «Шегині» на Львівщині двоє чоловіків намагалися завезти в Україну незадекларовані телефони Apple IPhone 15 Pro. 

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!