Мешканці Рясне-Руського вийшли на протести під міськраду. Що вимагали

2072 0
Депутати мали розглянути питання щодо створення ландшафтного заказника місцевого значення «Торфовище Білогорща».
Фото: Тарас Бабенчук

Фото: Тарас Бабенчук

Громада сіл Рясне-Руське та Підрясне сьогодні, 25 березня, зібралася на протест під стіни Львівської міськради. Зокрема, вони вимагають зняти з порядку деннього пленарного засідання питання №73 і №74, де мова йде про створення ландшафтного заказника місцевого значення «Торфовище Білогорща».

Читайте також: У Львові створять індустріальний парк «Сигнівка»

Створити ландшафтний заказник, за словами мешканця Рясне-Руського Святослава Хацка, хочуть на земельних ділянках, якими користуються люди для ведення садівництва, відповідно до рішення сільської ради.

«Їх передали у межах меморандуму, як компенсацію за ті, що неправомірно передала ЛМР у власність ТзОВ «СіТіПарк» для будівництва індустріального парку», – каже він.

Іще одна мешканка Рясне-Руського Оксана Маркевич додає, що ще до того, як село увійшло до Львівської ОТГ, з містом уклали меморандум.

«Коли Рясне-Руське вступало у Львів, ми підписали з ним меморандум про те, що місто забирає землі під будівництво «СіТіПарку», а нам віддають землі, що зараз під спірним питанням. Усе було домовлено ніби, є складений протокол. Зараз міський голова забув про свою обіцянку і сказав, що нічого не віддавав і там має бути парк Білогорща. Про який парк йдеться – ніхто не знав, про нього не було ні слова», – каже пані Оксана.

Читайте також: У Львові збудують індустріальний парк: інвестори, можливості

Новий очільник департаменту міської агломерації Юрій Лукашевський у коментарі Tvoemisto.tv зазначає, що питання створення ландшафтного заказника місцевого значення «Торфовище Білогорща» перенесуть на інше засідання. Його не розглядатимуть сьогодні, оскільки «треба вислухати людей, які озвучили багато проблемних питань, і шукати варіанти вирішення, які будуть прийнятні для всіх».

«Люди переживають що їм виділили землю, а вони нею не зможуть користуватися, бо вона є на території заповідника. Треба шукати порозуміння і вихід з ситуації», – каже він.

Наразі у міській раді планують створити робочу групу з цього питання, куди увійдуть мешканці Рясне-Руської, представники виконавчої влади ЛМР, депутати з фракції. Водночас мешканець Святослав Хацко каже, що вихід із ситуації може бути таким, щоби дати людям завершити приватизацію землі та з'ясувати, де має бути парк, тобто визначити його межі.

Фото і відео Тараса Бабенчука

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!