Міністерство фінансів не погодило підвищення зарплат для сімейних лікарів

2170 0
Мінфін має повернутися до розгляду цього питання.
Фото: freepik

Фото: freepik

Збільшення з листопада зарплат для сімейних лікарів, яке 30 жовтня пообіцяв на брифінгу міністр охорони здоров’я Максим Степанов, не відбулося і поки що не відбудеться, оскільки таке збільшення не погодили з Міністерством фінансів. Про це повідомляє LB.ua з посиланням на пресслужбу Мінфіну. 

На брифінгу 40 жовтня Степанов заявив, що уряд «прийняв достатньо важливу постанову, яка стосується внесення змін до Програми медичних гарантій. Зокрема, ми збільшили капітаційну ставку для сімейних лікарів. Це ставка, яку сплачує держава сімейному лікарю за кожну укладену декларацію з пацієнтом. Раніше вона становила 600,48 грн, а тепер становитиме 651,60 грн на рік».

Читайте також: «Не маємо права захворіти», – медик швидкої допомоги розповіла про виїзди на Covid-19

Проте на сайті уряду постанова не з’явилася. Її прийняли з доопрацюванням, після чого Міністерство охорони здоров’я направило до Мінфіну інформаційний запит про погодження змін у постанову КМУ №65. 

У відповідь на запит LB.ua Мінфін зазначив: «Міністерством охорони здоров’я надано пропозицію щодо підвищення тарифів на первинну медичну допомогу (капітаційної ставки) без реальних джерел покриття додаткових видатків. Тому Мінфін запропонував комплексно проаналізувати реалізацію програми медичних гарантій до кінця року щодо забезпеченості видатків за всіма пакетами медичних послуг, зокрема щодо реалізації пакетів медичних послуг з надання медичної допомоги з Covid-19».

«Мінфін повернеться до розгляду зазначеного питання після здійснення МОЗ комплексного аналізу та надання пропозицій щодо реальних джерел покриття додаткових видатків», – йдеться у відповіді на запит. 

Читайте також: «Одягнути маску легше, ніж потім хворіти і переживати». Медсестра « швидкої» про пережитий Covid-19

Відповідно, у листопаді капітаційна ставка для сімейних лікарів поки що залишається незмінною. Якщо Мінфін погодить запропоновані МОЗом зміни, то виплати за листопад будуть перераховані.

Нагадаємо, що у бюджеті на 2021 рік також заклали підвищення зарплат лікарям екстреної медичної допомоги до 22 тис. гривень, а водіям – не менше 12 тисяч. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!