Україна

Міністр закордонних справ заявив, що Україна готується до найгіршої зими в історії

2025 0
Країні потрібні системи ППО від партнерів, щоб захистити електростанції.
фото умовне

фото умовне

Україна намагається якнайкраще захистити свої електростанції від обстрілів, але готується до найгіршої зими у історії. Про це в інтерв'ю Die Welt заявив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба, пише Економічна правда. 

Ця заява прозвучала в контексті слів міністра про те, що Україна вже не сподівається на передачу ФРН далекобійних Taurus.

«Ми готуємося до найжахливішої зими в історії. Тому ми закриємо очі, якщо не отримаємо Taurus, але отримаємо системи ППО», – зазначив Кулеба.

Читайте також: Чи справді буде складна зима та коли чекати перші відключення світла 

За словами міністра, Україна намагається захистити електростанції якомога краще, але росіяни ще раз перевірять нашу витривалість ракетами.

Нагадаємо, 6 листопада у Львові відновили подачу теплопостачання, проте опалювальний сезон цього року найімовірніше буде, як і попередній – дуже складним. Про це заявив і міський голова Львова Андрій Садовий, і виконавчий директор асоціації «Енергоефективні міста України» Святослав Павлюк у коментарі Tvoemisto.tv. Відтак, треба знати, як зменшити втрати тепла, ощадливо використовувати енергію та подбати про багатоквартирні будинки, щоб пережити зиму, про це читайте за посиланням. 

Юлія Кметик

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!