У Львові не можуть сказати, скільки коштів витратили на підготовку до опалювального сезону

1024 0
Загальної суми витрат немає, адже різні підрозділи витрачали кошти за потреби.
Фото: Твоє місто

Фото: Твоє місто

Львів, за словами міської влади, вже практично готовий до опалювального сезону. Однак, скільки коштів загалом місто витратило на підготовку до зими, невідомо. Різні підрозділи використовували кошти за потреби, тому загальної суми немає. Про це Tvoemisto.tv повідомили у пресслужбі ЛМР. 

Щодо підготовки додали, що в школах і лікарнях встановлюють твердопаливні котли, але деталі не розголошують з питань безпеки. Також у Львові є джерела та свердловини з водою, а в 45 локаціях встановлять ємності з водою, які закупило місто. Де можна буде набрати цю воду львів'яни дізнаються лише у випадку критичної ситуації, бо наразі інформація недоступна. 

Крім того, «Пункти незламності» у Львові з'являться тоді, коли рішення їх розгортати прийме держава та передасть на виконання місцевим органам. 

Читайте також: Чи справді Львів чекає складна зима і коли можуть бути перші відключення світла

Нагадаємо, заступниця міського голови Львова Ірина Маруняк розповіла про готовність міста до опалювального сезону. На випадок, коли не буде можливості подати воду навіть до перших поверхів, у 45 локаціях буде встановлено ємності з водою об’ємом 3 м3. Ємності вже є закуплені і готові для використання. Місто має 21 водовозку. Водовозки будуть наповнювати ємності, а також будуть стояти у певних локаціях, щоб мешканці могли брати воду. Щодо роботи транспорту взимку, то на випадок, якщо не буде електрики, 44 автобуси від АТП-1 і приватних перевізників, підсилять напрямки, де курсували трамваї і тролейбуси. На 16 світлофорних об’єктах облаштували резервне живлення і ще на 10 планують встановити. Відтак, якщо не буде електрики, на ключових перехрестях світлофори будуть працювати і транспорт курсуватиме безпечно. 

Водночас нещодавно міський голова Львова заявив, що зима буде вкрай складною. А виконавчий директор асоціації «Енергоефективні міста України» Святослав Павлюк у коментарі Tvoemisto.tv сказав, що є прогноз, що буде дефіцит електроенергії і Україні прийдеться її імпортувати. Експерт також вважає, що зима буде складною і проходження опалювального сезону залежить від протиповітряної оборони України.

Детальніше про те, в якому стані енергосистема та коли будуть перші відключення світла читайте за посиланням. 

Юлія Кметик

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!