Київ

Мін'юст починає конфіскацію активів VS Energy, серед яких готелі та ТРЦ в Києві

943 0

Міністерство юстиції подало позов про застосування санкції у вигляді конфіскації активів російських олігархів Олександра Бабакова, Євгена Гінера, Михайла Воєводіна. Про це повідомила директорка Департаменту санкційної політики Мін'юсту Інна Богатих.

Група володіє корпоративними правами в шести готелях (мережа Premier Hotels & Resorts) і двох ТЦ у Києві («Метроград» і «Метрополіс»), 

У випадку конфіскації держава також забере у росіян корпоративні права у восьми обленерго, двох металургійних заводах, та ще 31 компанії, а також близько $2,5 млн.

Міністерство юстиції збирається у суді довести, що Олександр Бабаков (заступник голови Держдуми РФ) є одним із бенефіціарів нідерландської компанії VS Energy International N.V. з активами в Україні, а Воєводін і Гінер – його бізнес-партнери.

Позов міністерства з додатками має понад 11 000 сторінок і, за словами Богатих, ґрунтується на доказах, що отримані в рамках кримінальних проваджень, інформації розвідувальних, антикорупційних органів, інших державних установ, громадських організацій та публічній інформації.

Водночас у VS Energy наполягають, що її власники – громадяни Євросоюзу латвійці Вілліс Дамбінс, Валтс Вігантс, Артурс Альбергс, а також Олег Сізерман та Марина Ярославська (громадяни  Німеччини). Там наполягають, що Гінер нібито перестав бути акціонером групи у 2014 році, а Олександр Бабаков та Михайло Воєводін ніколи не володіли акціями групи VS Energy.

У травні Президент Володимир Зеленський запровадив санкції проти номінальних власників енергокомпанії VS Energy.

__________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!