Місяць війни та незламності. Зеленський закликав світ зупинити РФ

1341 0
Володимир Зеленський наголосив, що вторгнення Росії в Україну і терор, що скоюється нею, продовжуються вже дуже довго.
Фото: Reuters

Фото: Reuters

Президент України Володимир Зеленський у ніч на четвер, 24 березня, у відеозверненні звернувся до українців та інших народів, в якому наголосив, що Російська Федерація вже чотири тижні чинить на українській території терор, і її необхідно зупинити.

Читайте також: Що українці планують зробити після війни. Результати дослідження

«Ми всі повинні зупинити Росію. Світ має зупинити війну. Я вдячний кожному, хто діє на підтримку України, на підтримку свободи. Але війна триває. Терор проти мирних людей триває. Уже місяць! Так довго!», – сказав президент.

Він підкреслив, що те, що відбувається в Україні, розбиває серце йому, всім українцям і кожній вільній людині на землі.

«Я прошу вас виступити проти війни!», – закликав Володимир Зеленський.

При цьому він звернувся до громадян Росії, які не підтримують війну, і рекомендував їм розповідати правду про те, що відбувається в Україні.

Також глава держави повідомив, що найближчим часом відбудуться три найважливіші саміти – НАТО, ЄС та Великої сімки, – на яких буде представлена ​​позиція Києва. Тоді, за його словами, «ми побачимо – хто друг, хто партнер, а хто продався і зрадив».

Нагадаємо, що президент Росії Володимир Путін о 4 ранку виступив з екстреним зверненням до росіян та заявив про початок «спеціальної військової операції». Він каже, що своє рішення ухвалив, після того, як до нього звернулися ватажки самопроголошених «республік» на Донбасі. Через це на всій території України введено воєнний стан. Небо над Україною закрили. Зокрема, через закриття повітряного простору України всі рейси з/до аеропорту Львів скасували.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!