МОЗ евакуювали 24 постраждалих українців на лікування до Європи

831 0
У закордонних клініках їм буде забезпечене спеціалізоване лікування та подальша реабілітація.
Фото: МОЗ

Фото: МОЗ

Цього тижня евакуювали 24 пацієнти до Німеччини, Литви, Нідерландів, Норвегії та Польщі. У групі є люди з мінно-вибуховими пораненнями та опіковими травмами, а також цивільні особи з онкологічними захворюваннями.

Джерело: Міністерство охорони здоров'я України

Це мешканці Чернігівщини, Вінниччини, Київщини, Львівщини та Харківщини. У закордонних клініках їм буде забезпечене спеціалізоване лікування та подальша реабілітація. Пацієнтів приймуть у медзакладах до Німеччини, Литви, Нідерландів, Норвегії та Польщі.

У повідомленні йдеться, що евакуація проходить через систему екстреного реагування Євросоюзу, коли в одній із країн ЄС для лікування і реабілітації українців оперативно шукають профільну спеціалізовану клініку. 

Читайте також: «На наших віськових можуть не діяти антибіотики». Експертка про необхідність рецептів на ліки

Загалом з початку повномасштабного вторгнення для лікування у закордонних клініках було евакуйовано вже понад 3 000 українців.

Нагадаємо, що українців закликають здавати кров, адже вона буде потрібна для військових, які будуть задіяні у контрнаступі.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!