МОЗ ініціює звільнення керівників лікарень. Чи будуть зміни на Львівщині

2967 0
Причиною є неефективне використання коштів.
Умовне фото

Умовне фото

Міністерство охорони здоров'я України із Національною службою здоров'я України провело нараду із керівниками й планує звернутися до голів обласних та міських рад щодо звільнення певних керівників комунальних лікарень та служб екстреної допомоги із займаних посад через неефективні закупівлі препаратів керівництвом лікарень та некоректне лікування пацієнтів персоналом лікарень.

Джерело: МОЗ

«Через відсутність запасів тромболітичних лікарських засобів у лікарнях пацієнт має закуповувати їх або самостійно, або отримувати неефективний замінник. Якщо такі ситуації будуть виникати, то Міністерство охорони здоров’я має намір звертатись до голів обласних та міських рад з відповідними пропозиціями про звільнення певних керівників комунальних лікарень та служб екстреної допомоги з займаних посад», – йдеться у повідомленні.

Як повідомили Tvoemisto.tv у МОЗ, попередньо медичних закладів Львівської області немає у переліку лікарень, де заплановані кадрові зміни. Як відповіли на інформаційний запит Tvoemisto.tv у Міністерстві охорони здоров'я України, керівники державних, комунальних закладів охорони здоров’я призначаються на посаду головою територіальної громади одноособово шляхом укладення з ними контракту. Наразі МОЗ продовжує здійснювати моніторинги якості, доступності та ефективності надання медичної допомоги населенню, за результатами яких приймаються управлінські рішення в порядку визначеному законодавством України.

Додамо, що в управлінні охорони здоров'я Львівської ОВА Tvoemisto.tv повідомили, що лист щодо відсторонення з посад керівників медичних закладів області не надходив до адміністрації.

Читайте також: На Львівщині створили дитяче медоб'єднання лікарень

Нагадаємо, що на на Львівщині створили надкластерну лікарню. Депутати ухвалили приєднання львівського «ОХМАТДИТу» до Західноукраїнського спеціалізованого медичного дитячого центру. Новий медичний заклад матиме назву «Львівський регіональний клінічний центр медицини дитинства». 

Ірина Давосир

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!