Можуть бути ухвалені рішення критичного значення. Байден зустрінеться з Кулебою і Резніковим

2418 0
Це буде перша зустріч Байдена і Кулеби віч-на-віч після вторгнення РФ в Україну 24 лютого.
Фото: Укрінформ

Фото: Укрінформ

У суботу у Варшаві президент Джо Байден зустрінеться з міністром оборони України Олексієм Резніковим і міністром закордонних справ Дмитром Кулебою. Про це пише Європейська правда з посиланням на Білий дім.

Читайте також: Байден прибув до Польщі та зустрінеться з Дудою

У зустрічі також візьмуть участь державний секретар Ентоні Блінкен та міністр оборони Ллойд Остін.

Це буде перша зустріч Байдена і Кулеби віч-на-віч після вторгнення РФ в Україну 24 лютого.

Про зустріч Байдена з українськими міністрами польським ЗМІ повідомив посол України Андрій Дещиця.

«Сподіваюся, це буде плідна і ефективна зустріч», – заявив Андрій Дещиця. За його словами, під час цієї зустрічі можуть бути ухвалені рішення критичного значення.

Наразі міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба і міністр оборони України Олексій Резніков у Варшаві зустрілися з державним секретарем США Ентоні Блінкеном і міністром оборони США Ллойдом Остіном. «Ми зустрічаємося з нашими колегами зі США Блінкеном і Остіном у Варшаві разом з Олексієм Резніковим. Цей особливий формат «2+2» дає нам змогу шукати практичні рішення як у політичній, так і в оборонній сферах, щоб зміцнити здатність України протистояти російській агресії», – повідомив Дмитро Кулеба.

Читайте також: «Світ, збережи Україну». У Варшаві сотні людей лягли на землю в пам’ять про загиблих українців

Нагадаємо, що Президент США Джо Байден вчора прилетів до польського міста Жешув, щоб зустрітися з президентом Польщі Анджеєм Дудою. Це перший візит американського лідера на посаді президента та триватиме він два дні. Після цього він полетів до Варшави. Після обіду Байден виступить з промовою щодо України. Глава США також планує відвідати Національний стадіон у Польщі та зустрітися з українськими переселенцями.

Президент Джо Байден заявив, що США дадуть відповідь у разі, якщо Путін застосує проти України зброю масового знищення. Однак відповідь залежатиме від ситуації.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!