Київ

На аукціон виставили конфісковану у Жеваго будівлю в центрі Києва

875 0
Будівля була конфіскована в рахунок погашення боргу банку «Фінанси та кредит».
Фото: СЕТАМ

Фото: СЕТАМ

На аукціон зі стартовою ціною 400 млн грн виставили арештовану будівлю на Саксаганського, 139. Вона належала АТ «Київмедпрепарат», пов’язаному з олігархом Костянтином Жеваго. Про це повідомляється на сайті ДП «СЕТАМ».

Ціна за кв. м – 39 тис. грн. Аукціон планують провести 25 вересня. Для участі в торгах кандидати мають внести по 20 млн грн.

«Лот має всі шанси стати хорошою інвестицією для великого бізнесу, враховуючи площу та розташування. Ми маємо досвід, як продавати такі арештовані активи, тому очікуємо на цікаві торги. Ознайомитись з лотом можна зв’язавшись зі зберігачем. Його контактний номер телефона можна знайти за посиланням на лот», — заявив генеральний директор ДП «СЕТАМ» Міністерства юстиції України Олександр Мамро.

Нагадаємо, будівля була конфіскована в рахунок погашення боргу банку «Фінанси та кредит».

В грудні минулого року Жеваго був заарештований у Куршевелі у Франції. У межах розслідування кримінального провадження олігарху було повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, також підозри повідомлені низці топменеджерів банку.

«Вони організували механізм розтрати 113 млн доларів США фінансової установи, чим завдали шкоди інтересам держави та вкладників банку», — зазначили в ДБР.

На сьогодні накладено арешт на майно підозрюваного олігарха, а також пов’язаних з ним юридичних осіб. Зокрема, акції його підприємств на сотні мільйонів гривень корпоративні права товариств, 26 об’єктів нерухомості. Також, накладено арешт на майно інших юридичних осіб, які пов’язані з колишнім депутатом. Серед іншого, це 14 майнових комплексів, 21 частина майнових комплексів, 30 нежитлових приміщень, 10 квартир.

__________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!