На будівництво нового моста на Львівщині, який ще у 2008 році зруйнувала повінь, оголосили тендер

2043 0
Очікувана вартість тендеру становить понад 17,6 млн грн.
Аварійний дерев

Аварійний дерев'яний міст між селами Поляна і Монастирець / Фото: ЛОР

Комарнівська міська рада, на балансі якої перебуває аварійний дерев’яний міст через річку Дністер, що між селами Поляна і Монастирець, оголосила тендер на аварійно-відновлювальні роботи (нове будівництво) по будівництву моста. Там ще у 2008 році повінь частково зруйнувала міст.

«Аварійно-відновлювальні роботи по будівництву моста через р. Дністер на автомобільній дорозі Монастирець-Поляна (нове будівництво) по ліквідації наслідків стихійного лиха 23-27 липня 2008р. в с. Монастирець Городоцького району Львівської області», – йдеться у тендерній документації.  

Тендер оприлюднили 11 травня, очікувана вартість становить 17 652 014 млн грн. Аукціон мають провести 19 травня.

Читайте також: Аварійний міст між селами Поляна та Монастирець на Львівщині просять демонтувати

Зазначимо, що у 2008 році міст частково зруйновало під час повені, планували звести над річкою новий міст за кошти державного бюджету. Фінансування зупинилося, підрядник звернувся до суду і рахунки сільської ради на тривалий час заблокували. Через це мешканці роками ходять через річку старим дерев'яним мостом: школярі на уроки, літні люди до медпункту, магазину, церкви.

Ще у травні 2021 року депутати Львівської облради зверталися до Львівської ОДА, щоб демонтувати аварійний дерев'яний міст. Тоді, оглянувши його, депутати ЛОР визначили, що міст необхідно демонтувати, як аварійний, непридатний і вкрай небезпечний для використання.

Того ж року в межах обласної Програми розвитку мережі й утримання автомобільних доріг на погашення боргу громади перед забудовником з обласного бюджету передбачили 2 млн грн. Ще 230 тис. грн мала сплатити Комарнівська громада.

Софія Шавранська

_________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!