Київ

На будмайданчик біля «будинку з комахами» в Києві повернулись будівельники

574 0
Побутівка будівельників на майданчику відкрита
Фото: Дмитро Перов

Фото: Дмитро Перов

Будівельники повернулись на будмайданчик на Володимирській 93, де зусиллями активістів було врятовано від знесення «будинок з комахами». Про це повідомив активіст Дмитро Перов.

Він опублікував фото майданчика, на яких видно, що побутівка будівельників на майданчику відкрита.

Нагадаємо, епопея з будівлею розпочалася ще у 2021 році. Тоді Департамент охорони культурної спадщини КМДА вніс будинок до Переліку пам’яток м. Києва за Голосіївським районом. У 2022 році Окружний адміністративний суд міста Києва позбавив будинок цього статусу, однак рішення у справі 640/22099/21 так і не набрало чинності. Офіс Генерального прокурора на початку 2023 року подав апеляційну скаргу, а Шостий апеляційний адміністративний суд продовжив розгляд справи.

Як ми повідомляли, 13 квітня стало відомо, що у Києві на вулиці Володимирській, 93 зносять будинок Марії Станіславської, також відомий як «Будинок з комахами».

20 квітня попри приписи Департаменту охорони культурної спадщини КМДА у будинку знову відновилися роботи з демонтажу.

Пізніше Департамент охорони культурної спадщини КМДА виступив з вимогою припинити знесення будинку і звернувся до правоохоронних органів. Після цього з будмайданчика забрали будівельну техніку, однак демонтаж будинку продовжився вручну.

Минулого тижня, комунальники прибрали будівельний паркан біля «Будинку з комахами» та побачили, що забудовник, вже встиг демонтував повністю два поверхи та сходи правого під’їзду пам’ятки.

Коли міський благоустрій прибрав незаконні риштування на споруді, виявилося, що встигли будівельники знищити ще й 3 поверх споруди.

__________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!