На честь Буковскі у Львові покажуть відеопоезію

2095 0
У неділю, 14 вересня, у Львові заплановані поетичні читання, присвячені творчості культового американського поета і прозаїка Чарльза Буковскі, під назвою «Buk's not dead. Буковскі живий. Він у кожному з нас. Він усе ще тут».
Фото: royalcheese.ru

Фото: royalcheese.ru

Цьогоріч виповнилося 20 років з дня смерті відомого американського поета, романіста, новеліста німецького походження Чарльза Буковскі, інформують організатори читань.

«Буковскі іронічно, не гребуючи пікантними подробицями, писав про те, у чому багатьом людям важко зізнатися навіть самим собі. Теми, які він підіймає у своїх творах, стиль життя, який він змальовує, проблеми, якими живуть його персонажі, не обмежені в часі і просторі, актуальні тут і зараз. Кожен, хто бодай поверхнево знайомий із творчістю Буковскі, хоча б фрагментарно, але упізнав на сторінках самого себе», – пишуть організатори.

Молоді поети та перекладачі представляють своє бачення творчості цієї відомої та суперечливої постаті. Формат заходу передбачає три блоки:

– показ «колективної відеопоезії»;

– читання віршів Буковскі, перекладених українською мовою;

– читання власних віршів, що написані під впливом творчості поета.

Коли: неділя, 14 вересня, 16:00.

Де: Кав'ярня Леваковського, площа Катедральна, 3.

Довідка:

Генрі Чарлз Буковскі (Charles Bukowski; 16 серпня 1920 – 9 березня 1994) — американський поет, романіст, новеліст німецького походження. Буковскі в творах в значній мірі чудово передає атмосферу та географію свого рідного міста Лос-Анджелеса. Автор тисяч віршів, сотень коротких оповідань і шести романів, загалом – 110 книг. Прибічник естетики, що розвивалася бітниками, богемними колами Америки 40-60-х – представниками, так званої «натуралістичної» школи.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!