Київ

На Київщині судитимуть підрядника, який відновлював пошкоджені під час окупації навчальні заклади

390 0
Колишнього директора підрядної організації підозрюють у присвоєнні бюджетних коштів та у службовому підробленні документів.
Відбудова дитячого садочка. Ілюстративне фото

Відбудова дитячого садочка. Ілюстративне фото

Броварська окружна прокуратура скерувала до суду звинувачення стосовно колишнього директора підрядної організації.  Про це повідомляє пресслужба Київської обласної прокуратури.

Слідство встановило, що обвинувачений робив поточний ремонт у двох навчальних закладах освіти Броварського району. Будівлі були пошкоджені під час повномасштабного російського вторгнення на територію регіону.

«В офіційній документації підрядник штучно завищив обсяг виконаних робіт. Згідно з висновками експертиз, внаслідок протиправних дій обвинуваченого місцевому бюджету завдано майже 200 тис. гривень збитків», — йдеться у повідомленні.

За ч.4 ст.191, ч.1 ст.366 Кримінального кодексу України підозрюваному загрожує до восьми років ув'язнення з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Раніше викрили підрядника у Бучанському районі. Він відновлював будівлю гімназії, яку пошкодили російські війська. Підозрюваний підробив документи і привласнив майже 200 тис. гривень із благодійних коштів.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!