Київ

На Київщині запровадили карантин через сказ собаки

802 0
З району, що входить до карантинної зони, заборонено вивозити собак.
фото з відкритих джерел

фото з відкритих джерел

У селі Путрівка, що поблизу Василькова на Київщині, виявили хворого на сказ собаку. Через це у 10-кілометровій зоні навколо населеного пункту запровадили карантин. Про це інформує Васильківська міська рада у Facebook.

До зони карантинних обмежень ввійшли населені пункти Васильківської громади: м. Васильків, с. Здорівка, с. Застугна, с. Зозулі, с. Безп'ятне, с. Червоне, с. Кулибаба, с. Митниця, с. Барахти, с. Заріччя.

Місцева протиепізоотична комісія затвердила план заходів для недопущення поширення сказу серед тварин у загрозливій місцевості.

Зокрема, в районі, що входить до карантинної зони, заборонене проведення виставок собак чи їх вивезення за межі вказаних населених пунктів.

Під забороною також полювання на диких тварин, їх вилов і вивіз. Ветеринарній службі доручено вжити заходів для ліквідації осередку захворювання і недопущення подальшого поширення інфекції.

Нагадаємо, на Київщині у двох районах зареєстрували осередки спалаху африканської чуми свиней.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!