Львів послаблює карантин для ресторанів і фітнес-центрів

10369 0
Як і раніше, відвідувати заклади харчування можна лише після температурного скринігу та у масках.
Фото: Роман Балук

Фото: Роман Балук

У Львові дозволили працювати залам ресторанів та кафе, а також відвідувати фітнес-центри й спортзали. Про це під час брифінгу повідомив міський голова Андрій Садовий.

Читайте також: Поки центр гуляє, в лікарнях бракує місць. Як Львів проживає пік коронавірусу

Він пояснив, що, згідно з постановою Кабміну, заборонено збиратися разом більше, ніж 10 людей. Ця норма стосуватиметься й занять у фітнес-центрах та ресторанів. У цих закладах має працювати вентиляція. Також власники спортзалів та ресторанів мають забезпечити ІФА-тестування для своїх працівників. 

«Такі послаблення є вимушеним кроком для збереження малого та середнього бізнесу. Епідеміологічна ситуація залишається непростою. Адаптивний карантин продовжено до 31 липня», – пояснив Андрій Садовий.

Як і раніше, відвідувати заклади харчування можна лише після температурного скринінгу та у масках.

Читайте також: Розголос – шанс до покарання насилля. Історія 12-річного хлопчика у Львові

Додамо, що від сьогодні у Львові посилили контроль за дотриманням карантинних обмежень. Зокрема працівники райадміністрацій, «Укртрансбезпеки» та поліції посилено перевіряють транспорт.

Водночас Львів залишається епіцентром поширення коронавірусу у області, а Львівщина – лідирує серед регіонів за кількістю позитивних ПЛР-тестів за добу. Посилення чи послаблення карантину в області розглядатимуть не раніше 30 червня. Під час візиту на Львівщину міністр охорони здоров’я Максим Степанов сказав, що попри складну ситуацію з коронавірусом в області, посилювати карантин не варто, адже ситуацію вдається контролювати.

Натомість його заступник Віктор Ляшко заявив, що у трьох областях Західної України можуть посилити карантин, зокрема й у Львівській.

Читайте також: Вражені Covid-19 легені помітні неозброєним оком. Патологоанатом про те, що показує розтин інфікованих

Нагадаємо, що карантин в Україні через пандемію Covid-19 запровадили 12 березня. 11 травня карантин послабили, зокрема у Львові дозволили відкрити парки, сквери та літні майданчики ресторанів. А з 12 травня відкрили перукарні та салони краси. 15 травня в місті дозволили роботу візових центрів та магазинів з одягом, білизною, взуттям, а також продовольчих ринків.

Кабмін продовжив дію адаптивного карантину з 22 червня до 31 липня.

Вікторія Ейсмунт


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!