На Львівщині нарахували близько 2 тисяч квартир, які можуть викупити для переселенців

2458 0
Першочергове право на помешкання мають багатодітні сім’ї та сім’ї з дітьми, вагітні жінки, особи, які втратили працездатність, пенсіонери.
Фото: politeka.net

Фото: politeka.net

На Львівщині спільно з територіальними громадами та забудовниками нарахували 86 житлових будинків із можливістю викупу 1858 квартир (як введені в експлуатацію, так і ті, які введуть невдовзі). Цей перелік мають подати на розгляд уряду. Про це повідомив очільник Львівської ОВА Максим Козицький. 

«Відповідно до Постанови Кабміну №495 для викупу готового житла є конкретні вимоги, які стосуються вартості та придатності житла для проживання.  Житло надаватимуть безкоштовно у тимчасове користування на термін до одного року. Також буде можливість продовжити час перебування, якщо не вдалось знайти інше місце проживання»,  – каже він.

Читайте також: Українці можуть повідомити про пошкоджене під час війни майно через «Дію». Як це зробити

Першочергове право на помешкання мають багатодітні сім’ї та сім’ї з дітьми, вагітні жінки, особи, які втратили працездатність, пенсіонери. Окрім цього, зараз формують додатковий перелік гуртожитків, які включать у Програму реалізації інфраструктурних проєктів у Львівській області. У межах програми уже ремонтують 14 гуртожитків закладів профтехосвіти області. Там поселять понад тисячу вимушених переселенців. На реалізацію Програми передбачили майже 54 мільйони гривень.

Загалом понад 1 тисяча осіб проживає у трьох модульних містечках у Львові. Ще 40 ВПО отримали помешкання в модульному містечку у Львівському районі. Поки що тут відкрили тільки перший квартал. Триває облаштування трьох модульних будинків для проживання 250 осіб у Львові, Дрогобицькому та Яворівському районах. Також проводять підготовчі роботи для спорудження модульних містечок на 800 людей у Стрийському, Червоноградському та Дрогобицькому районах.

«Зводити модульні містечка, проводити ремонт та забезпечувати базовим та необхідним заклади, у яких проживають ВПО, допомагають уряди та міжнародні фонди»,  – додав він.

Читайте також: Панельки чи префаби. Яке житло слід будувати для переселенців

Нагадаємо, що у квітні цього року стало відомо про 55 житлових багатоквартирних будинки і 1221 квартиру, які можна викупити для внутрішньо переселених осіб. Зводити таке житло мали б за типовими проєктами із врахуванням сучасних технологій швидкого будівництва. Вартість одного квадратного метра, ураховуючи роботи, не повинна перевищувати граничну, яку ще мають визначити. Вона буде варіюватися залежно від локацій.

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!