На Львівщині на кордоні та в аеропорту усіх пасажирів перевірятимуть на коронавірус

2565 0
Пацієнтів, які були на лікуванні в Немирові, перенаправлять до Центру легеневого здоров’я на вул. Зеленій.
Фото: Тарас Бабенчук

Фото: Тарас Бабенчук

На міжнародних пунктах пропуску у Раві-Руській, Шегинях та Кроковці на Львівщині усіх пасажирів автобусів та машин, які повертаються з-за кордону, перевірятимуть на симптоми коронавірусу. Про це під час брифінгу повідомив в. о. керівника департаменту охорони здоров’я ЛОДА Андрій Васько.

Читайте також: Антикоронавірусні Винники. Що відбувалося за кулісами протестів

«У разі, якщо буде особа, що їхатиме з вогнища ураження, тобто з Італії, Китаю, де виявили коронавірус, матиме підвищену температуру (вищу 38 градусів), кашель або задишку, то її госпіталізують в Львівську обласну інфекційну лікарню. Інших людей, які з такою особою контактували, відправлять на обсервацію до Немирівнивського протитуберкульозного санаторію», – каже він.

Пацієнтів, які були на лікуванні в Немирові, перенаправлять до Центру легеневого здоров’я на вул. Зеленій у Львові, а ті, хто може вже перебувати вдома, скерують на лікування в домашньому режимі. Додамо, що одномоментно в Немирівському протитуберкульозному санаторії можна розмістити 150 людей. Він є територіально найправильніший, за словами заступника голови ЛОДА Івана Собка, оскільки люди повертаються з міжнародних пунктів пропуску.

Прикордонники на пунктах пропуску та у Львівському аеропорту імені Данила Галицького працюють в посиленому режимі.

«Дещо відчувається нестача термометрів, ми сьогодні до кінця дня доставимо потрібну кількість туди. Також закупимо резервну кількість безконтактних термометрів. Усі інші засоби в них є»,  додає Іван Собко.

Автомобілі швидкої допомоги вже поїхали на пункти пропуску та до Львівського аеропорту із необхідним обладнанням.

Читайте також: У місцях масового перебування людей у Львові встановлять антисептики для рук

Нагадаємо, коронавірус спалахнув на рибному ринку в китайському місті Ухань провінції Хубей. Станом на 25 лютого зареєстрували понад 80 тисяч лабораторно підтверджених випадків COVID-19, із них 2 699 – летальні. Одужало вже 27 695 осіб. В Україні жодного випадку коронавірусу не фіксували. Натомість двоє українців захворіли на вірус на круїзному лайнері біля берегів Японії. На територію України вони повертатися не збираються.

Натомість 20 лютого з Уханю евакуювали українців та кількох іноземців. Нині вони перебувають на обсервації у санаторії в Нових Санжарах, що на Полтавщині. Із ними разом на карантині й міністерка охорони здоров’я Зоряна Скалецька. Водночас у Європі фіксують поодинокі випадки захворювання на коронавірус, а в Італії – спалах, де вже померли семеро людей. Міністерство закордонних справ радить утриматись від поїздок до Італії, а ВООЗ передала Україні реагенти для тестування на коронавірус.

Ольга Коваль


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!