На Львівщині рибалка провалився під лід. Як вберегтися

1265 0
Трагічний випадок трапився в селі Дроговиж (Миколаївської МТГ) Стрийського району.
фото: loda.gov.ua

фото: loda.gov.ua

На Львівщині рибалка провалився під лід і загинув. Трагічний випадок трапився вчора,  9 лютого, близько 16:15 в с. Дроговиж (Миколаївської МТГ) Стрийського району. Про це повідомили в департаменті з питань цивільного захисту населення Львівської ОДА.

«Із озера «Ткацьке» аварійно-рятувальна водолазна маневрена група Центральної рятувально-водолазної служби Львівської області витягнули на берег і передали працівникам поліції тіло місцевого мешканця без ознак насильницької смерті», – йдеться в повідомленні.

Читайте також: Четверо рибалок провалилося під лід неподалік Львова

Чоловікові було 82 роки. Обставини події встановлюють.

Для того, аби вберегтись від небезпеки на льоду, потрібно знати наступне:

  • міцним є лід прозорий з синюватим або зеленуватим відтінком при товщині більше 12 см;
  • міцність льоду необхідно перевіряти пішньою і, якщо після першого удару лід пробивається і з’являється вода, то виходити на нього заборонено;
  • не дозволяється перевіряти міцність льоду ударами ніг;
  • рибалки-любителі підльодного лову без дозволу найближчої рятувальної станції не мають права виходити на лід;
  • під час підльодного лову риби не рекомендується скупчуватись у групи, а лунки слід пробивати на відстані 5-6 м одна від одної;
  • кожен рибалка повинен мати з собою рятувальну мотузку довжиною до 20-25 м з петлею на одному кінці і вантажем 400-500 гр. на другому.

 

Нагадаємо, що у селі Цитуля на Яворівщині під лід на місцевому кар’єрі провалились четверо рибалок, одного з рибалок не вдалося врятувати.

 

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!