На Львівщині відзначили річницю перемоги Українських січових стрільців. Фото

1233 0
Представники місцевого духовенства провели чин панахиди за загиблими воїнами українського січового стрілецтва.
Фото: Львівська ОВА

Фото: Львівська ОВА

У неділю, 30 квітня, на Львівщині вшанували 108-річницю перемоги Українських січових стрільців у бою на горі Маківка. Громадськість Львівщини поклали квіти та запалили лампадки до Меморіалу. Про це повідомили у пресслужбі Львівській ОВА.

Представники місцевого духовенства провели чин панахиди за загиблими воїнами українського січового стрілецтва.

Опісля відбулось громадське віче, де звучали стрілецькі пісні у виконанні місцевих мистецьких колективів. 

На завершення учасники заходу розгорнули великий синьо-жовтий стяг.

Для довідки

Бої за гору Маківку відбулись під час Першої світової війни на східному фронті в Карпатах між підрозділами австро-угорських та російських військ. Найзапекліша боротьба за гору Маківку тривала з 29 квітня до 4 травня 1915 року. У той час, як австрійські частини відступали під натиском російських військ, Українські Січові Стрільці вистояли та зуміли втримати позиції. Таким чином 55-й австро-угорська піхотна дивізія виконала передбачені стратегічні завдання.

Фото: Львівська ОВА

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!