На Львівщині запрацювало вже понад 100 релокованих підприємств

1375 0
Їм довелося переїхати з регіонів, де росія вела активні бойові дії.
Компанія MatroLuxe, яка переїхала на Львівщину у березні 2022/Фото: ЛОВА

Компанія MatroLuxe, яка переїхала на Львівщину у березні 2022/Фото: ЛОВА

На Львівщину через повномасштабне вторгнення росії до України релокувалося 168 підприємств. 104 вже запрацювали в області. Про це у програмі Tvoemisto.tv «Тема тижня» повідомив голова Львівської ОВА Максим Козицький.

Загалом станом на кінець травня в області прийняли понад 800 заявок від підприємств, які хотіли б переїхати сюди. Серед них найбільше представників галузі машиноприладобудування, харчової індустрії, легкої промисловості та хімічної галузі

Читайте також: На Львівщину переїхало вже півтори сотні релокованих підприємств. Хто серед лідерів

Приміром, в область від початку повномасштабної війни переїхала, приміром, компанія MatroLuxe, яка є одним з найбільших в Україні виробників матраців, м’яких та корпусних меблів. Раніше головний офіс та виробництво розташовувалися у Дніпрі. Також свій бізнес на Львівщину перемістив виробник натуральної кави – Gemini Espresso. За декілька місяців до війни компанія, яка розташована була у Броварах на Київщині, оновила свій виробничий парк, додала декілька ліній по фасуванню порційної кави і налагодила виробництво пакетованого чаю, проте була змушена переїхати і рятувати свій бізнес. Окрім цього, один із лідерів у сфері виробництва шкарпеток та панчіх – Рубіжанська панчішна мануфактура, яка до війни виготовляла понад 100 найменувань виробів річного, демісезонного та зимового асортименту, теж переїхала у Львівську область. 

Нагадаємо, що у Львівській області працює Програма підтримки бізнесу на час воєнного стану, що стане допоміжним інструментом до економічних ініціатив, які запровадила держава. Йдеться про фінансову допомогу бізнесу, який переїхав на Львівщину чи веде діяльність в нашій області. Першочергово у неї заклали 50 мільйонів гривень.

Ольга Коваль


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!