Підприємства, які переїхали на Львівщину, отримають 100 тисяч гривень допомоги

1882 0
На Львівщині запрацює Програма підтримки бізнесу.
Фото: ЛОВА

Фото: ЛОВА

У Львівській області запрацює Програма підтримки бізнесу на час воєнного стану, що стане допоміжним інструментом до економічних ініціатив, які запровадила держава. Йдеться про фінансову допомогу бізнесу, який переїхав на Львівщину чи веде діяльність в нашій області. Першочергово у неї заклали 50 мільйонів гривень. Про це повідомляє голова Львівської обласної військової адміністрації Максим Козицький.

Читайте також: На Львівщину перемістився український лідер з виробництва натуральної кави

Зокрема, фінансову допомогу отримають 250 підприємств і це дозволить додатково створити 2,5 тисячі робочих місць.

Програма розрахована на три основні завдання:

  • Надання безповоротної фінансової допомоги виробничим підприємствам, які перемістились у Львівську область. Такий бізнес може отримати 100 тисяч гривень. Додатково підприємство може отримати ще 100 тисяч гривень, якщо створить не менше ніж 20 нових робочих місць.
  • Надання ваучерної підтримки мікро та малим підприємствам на маркетингові послуги або сертифікацію продукції. Це завдання більше стосується експортерів. Передбачено надання не більше ніж 50 тисяч гривень на маркетинговий ваучер, не більше ніж 80 тисяч гривень – на ваучер для сертифікації.
  • Безповоротна фінансова допомога на закупівлю обладнання у галузі легкої та харчової промисловості, для машинобудівних підприємств. Бізнес може отримати 500 тисяч гривень, якщо створить не менше ніж 5 робочих місць.

 

Читайте також: На Львівщину переїжджає один з найбільших в Україні виробник матраців

Підприємства мають бути зареєстровані на території Львівської області.

Щоб отримати допомогу, підприємство має подати відповідну заяву у департамент економічної політики Львівської ОДА. Одне підприємство може податись на одне завдання.

Нагадаємо, раніше повідомляли про те, що понад 30 підприємств вирішили евакуюватися на Львівщину. Найбільше заявок від виробництв з Київщини та Харківщини.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!