На Львівщині затримали ексчиновницю, яка сприяла вивезенню дітей з окупованих територій в рф

1203 0
Жінка віддала окупантам автопарк «швидких» для депортації українських дітей.
Фото умовне/Слово і діло

Фото умовне/Слово і діло

На Львівщині затримали ексчиновницю, яка віддала автопарк «швидких» для депортації українських дітей. Про це повідомила пресслужба СБУ у Львівській області. 

«Ця жінка була заступницею очільника Херсонського центру екстреної меддопомоги та медицини катастроф. Під час окупації обласного центру посадовиця ввійшла до керівного складу захопленої медустанови та передала загарбникам 24 автомобілі швидкої допомоги. Для цього власноруч підписала відповідне «розпорядження» для видимості законності процедури», – йдеться у повідомленні правоохоронців. 

Зрадницю вдалось затримати на пункті перетину державного кордону з Польщею «Краківець», вона намагалася втекти до ЄС. 

Згідно з матеріалами справи, окупанти маскували незаконне вивезення неповнолітніх під виглядом переміщення медичного спецтранспорту, а також залучали швидкі для евакуації поранених загарбників з передової до військових шпиталів. 

Читайте також: У Львові засудили ще двох українців, які воювали на боці рф

Після деокупанції Херсону автіки перекинули на лівий берег Дніпра, де поставили їх «на баланс» адміністрації гауляйтера Сальдо. А сама зрадниця наприкінці літа 2023 року переїхала до Львова. Згодом вона намагалася втекти за кордон, де її і затримали. 

Наразі їй повідомлено про підозру за ч. 1 ст. 111-2 Кримінального кодексу України (пособництво державі-агресору) та обрано запобіжний захід – тримання під вартою. Зловмисниці загрожує до 12 років тюрми з конфіскацією майна.

Нагадаємо, що суд Львова виніс вирок уродженцю дагестану, який з 22 лютого 2022 був членом незаконного збройного формування «Народної міліції» терористичної організації «ЛНР» та приймав участь у війні з Україною. 

Володимир Федорович

____________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!