На Львівщині збудують унікальний індустріальний парк агро- і харчової промисловості

1901 0
На території нового індустріального парку будуть промислові цехи, складські комплекси, а також виставковий центр, бізнес-парк, дитячий садок, школа, житлові будинки та торгово-розважальний центр.
Фото: ЛОВА

Фото: ЛОВА

У Яворівському районі, що на Львівщині, планують збудувати індустріальний парк, аналогів якому в Україні немає. Про це зазначив голова Львівської обласної військової адміністрації Максим Козицький.

Agro.Food.Tech Park спеціалізуватиметься на переробці агропродукції, розробці нових типів продуктів та їхньому виробництві.

Читайте також: У Львові повторно виставили на продаж промислову ділянку площею 15 гектарів

«Новий проєкт буде центром синергії проривних технологій у сфері агро- і харчової промисловості», – зазначив Максим Козицький.

Під час воєнного стану індустріальний парк допоможе підприємствам, які перебувають близько до зони бойових дій, релокуватись та відновити потужності, а також збереже наявні та створить нові робочі місця. На території нового індустріального парку, відповідно до проєкту, будуть не лише промислові цехи і складські комплекси, а й виставковий центр, бізнес-парк, дитячий садок, школа, житлові будинки та торгово-розважальний центр.

Читайте також: Dragon Сapital збудує першу чергу індустріального парку в Рясному у 2022 році

Додамо, від початку повномасштабного вторгнення росії в Україну на Львівщину релокувались 79 підприємств. Із них 32 уже працюють. Охочі переїхати і працювати продовжують звертатися. Так, відділ інвестиційної політики Львівської ОВА вже опрацював 347 заявок на переміщення виробничих потужностей.

Нагадаємо, що у Львівській області запрацює Програма підтримки бізнесу на час воєнного стану, що стане допоміжним інструментом до економічних ініціатив, які запровадила держава. Йдеться про фінансову допомогу бізнесу, який переїхав на Львівщину чи веде діяльність в нашій області. Першочергово у неї заклали 50 мільйонів гривень. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!