На Львівщину переїжджають два великі українські машинобудівні підприємства

29094 0
Із міркувань безпеки адреси, де будуть працювати підприємства, не називатимуть.
фото: naukozavr.info

фото: naukozavr.info

Львівська область – перша в Україні, хто релоковує водночас два гіганти машинобудівної галузі. Йдеться про ТОВ «УК «ВІТРОПАРКИ УКРАЇНИ» у складі групи компаній ПАТ «Краматорський завод важкого верстатобудування», яке створило сучасне виробництво повного циклу, та «Пожмашина» – підприємство, що працює впродовж 90 років. Про це повідомив очільник Львівської ОВА Максим Козицький.

ТОВ «УК «ВІТРОПАРКИ УКРАЇНИ» проєктує, будує, монтує вітроустановки, генерує та здійснює постачання електроенергії. Підприємство з Краматорська максимально використовує енергетичний потенціал України.

Читайте також: На Львівщину перемістився український лідер з виробництва натуральної кави

«Пожмашина» є лідером на ринку пожежної, спеціалізованої та сільськогосподарської техніки. Це надійний партнер служби ДСНС України. Із Чернігівської області на Львівщину релокують третину заводу. Після завершення війни планують частину виробництва залишити і навіть розпочати виробництво вантажної техніки, що створить нові робочі місця.

Із міркувань безпеки адреси, де будуть працювати підприємства, не називатимуть.

Додамо, від початку повномасштабного вторгнення росії в Україну на Львівщину релокувались 79 підприємств. Із них 32 уже працюють. Охочі переїхати і працювати продовжують звертатися. Так, відділ інвестиційної політики Львівської ОВА вже опрацював 347 заявок на переміщення виробничих потужностей.

Читайте також: На Львівщину переїжджає один з найбільших в Україні виробник матраців

Нагадаємо, що у Львівській області запрацює Програма підтримки бізнесу на час воєнного стану, що стане допоміжним інструментом до економічних ініціатив, які запровадила держава. Йдеться про фінансову допомогу бізнесу, який переїхав на Львівщину чи веде діяльність в нашій області. Першочергово у неї заклали 50 мільйонів гривень. 

Цей матеріал опубліковано за підтримки Європейського фонду за демократію (EED). Його зміст не обов’язково відображає офіційну позицію EED. Інформація чи погляди, висловлені у цьому матеріалі, є виключною відповідальністю його авторів.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!