Для вантажівок розблокували один з пунктів пропуску на кордоні з Польщею

557 0
Блокування найбільшого вантажного пункту пропуску «Ягодин – Дорогуськ» тривало більше місяця.
Умовне фото

Умовне фото

Через пункт пропуску «Ягодин – Дорогуськ» відновили рух вантажівок. Про це повідомив міністр міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури України Олександр Кубраков.

«Більше місяця тривало блокування найбільшого вантажного пункту пропуску. За цей час команда Міністерства та Посольства буквально щоденно займалась питанням розблокування. Провели десятки зустрічей, перемовин на всіх можливих рівнях. Це була складна робота, але вона ще не завершена. Кордон має бути розблокованим повністю, а подальші блокування не допущені», – зазначив Олександр Кубраков. 

Читайте також: Як це – жити тиждень у вантажівці. Репортаж із заблокованого кордону

Він додав, що у напрямку до України проїхали 15 транспортних засобів – вони на пункті пропуску. Також 25 вантажівок оформлюються – прямуватимуть в бік Польщі.

Нагадаємо, що з листопада на кордоні з Польщею ускладнений рух для вантажівок через страйк польських перевізників. Організатори протесту пропускають лиш по одному вантажному автомобілю на годину. Детальніше про те, що вимагають польські перевізники, читайте тут. Щоб вирішити цю проблему, 7 грудня Укрзалізниця почала відправляти до Польщі контрейлерний поїзд з вантажівками. Над проєктом компанія працювала два тижні. У складі поїзда 23 платформи, на які було завантажено 13 тягачів з напівпричепами.

Tvoemisto.tv також побувало на українсько-польському кордоні та поспілкувалося з водіями вантажівок, які застрягли в чергах. Детальніше читайте у матеріалі за посиланням.

______________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!