На пікнік у Львові: скільки доведеться заплатити за розкидане сміття?

4782 0
Пляшки, недоїдки, одноразові чашки та тарілки, а також пакети і недопалки – ось що залишають львів’яни після пікніка. Травневі свята, як правило, символізують не тільки Великдень, а й початок сезону пікніків. Тож після завершення посту, частина містян вирушить на природу, щоб відпочити на свіжому повітрі, а також скуштувати шашлика. Скільки львів’янам доведеться сплатити за неприбране сміття та хто штрафуватиме дізналось Tvoemisto.tv
фото: yablor.ru

фото: yablor.ru

Хто слідкуватиме за правопорушеннями?

Як розповіла Мар’яна Опірська, прес-секретар КП «Адміністративно-технічне управління», слідкувати за тим чи не смітять на вулиці львів’яни мають органи санітарного нагляду, органи житлово-комунальних господарств, «Муніципальна дружина», Головне Управління Національної поліції у Львівській області. Вони також і мають право складати протоколи, що підтверджують факти порушень.

Читайте також: Чим займатиметься «Муніципальна дружина» у 2016 році: 6 нових відділів

Яка процедура розгляду протоколу про правопорушення?

Після того, як відповідальні особи складають протокол про правопорушення, його розглядають на засіданні адміністративної комісії у міській раді.

«Саме адміністративна комісія згідно норм і благоустрою встановляє розмір штрафу», - роз’яснює Катерина Рибій, відповідальна за прес-сектор Управління патрульної служби міста Львова.

Якщо це перше правопорушення, то передбачено мінімальне покарання, але якщо вони системні – то є імовірність, що до людини застосують максимальну межу покарання

Як повідомила Катерина Рибій, за час роботи Патрульної Поліції у місті виписали два протоколи за те, що люди смітили на вулицях Львова.

Який штраф?

«Відповідно до пункту 20.1.7 «Правил благоустрою міста Львова» затверджених ухвалою Львівської міської ради №376 від 21.04.2011. громадяни та юридичні особи несуть відповідальність за «Засмічення місць загального користування». Згідно статті 152 Кодексу України «Про адміністративні правопорушення» порушник може бути притягнутий до адміністративної відповідальності», - пояснює Мар’яна Опірська

До правопорушника може бути застосований штраф, попередження чи громадські роботи.

Розмір накладених стягнень сягатиме від 340 до 1360 грн. – на громадян та від 850 до 1700 грн. – на суб’єктів господарювання та посадових осіб.

Загалом, за словами Катерини Рибій, у місті буде діяти посилена охорона, проте, скільки саме людей буде залучено до патрулювання Львова під час Великодніх свят поки що невідомо.

 Нагадаємо, на осіб, котрі не прибирають за власними собаками на вулиці відбувається стягнення аналогічного штрафу. Детальніше ви можете прочитати у матеріалі: Куди поскаржитись на львів’ян, які не прибирають за собакам.

Підготувала Мар’яна Федина


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!