На території колишнього заводу в Рясному планують збудувати новий житловий комплекс

9092 0
У цьому комплексі буде передбачено 150 квартир.
Візуалізація: TRDZ

Візуалізація: TRDZ

В Рясному, на вул. Брюховицькій, 35, планують збудувати будівлю змішаного використання з житловими квартирами на верхніх поверхах і розміщенням у нижніх поверхах об’єктів ділового, культурного обслуговування та комерційного призначення. Відповідний проєкт презентував головний архітектор Львова Антон Коломєйцев під час засідання виконавчого комітету ЛМР 23 січня.

Йдеться про житловий будинок середньої поверховості сформований згідно зі стандартами якісного житлового будівництва. Це є земельна ділянка площею 0,54 га на колишній території Львівського фанерного заводу. Згідно з проєктом, передбачені наскрізні під’їзди, двір без машин. Об’єкт змішаний з точки зору функціоналу. Перші поверхи громадські, також облаштують елементи обслуговування населення. 

У цьому комплексі буде передбачено 150 квартир і підземний паркінг на 132 машиномісця. Також озеленять двір. Будівля є каскадної структури, з боку вулиці Брюховицької буде 8 поверхів. Площа забудови складає 2,171 кв.м., що є 40% від загальної. Поверховість 5-8 поверхів. 

Читайте також: Збудований ЖК на Кульпарківській доповнять офісами

«Загалом це приклад будівництва, який схвалили на архітектурно-містобудівній раді. Так само ми отримали гарантійний лист від заявника, що вони готові профінансувати капітальний ремонт ділянки не менше ніж 280 метрів у цьому районі з хідником і велодоріжкою, щоб забезпечити комфорт мешканців вулиці», – зазначив Антон Коломєйцев.

Зазначимо, що замовником будівництва є ТОВ «РЯСНЯНСЬКА ДЕВЕЛОПЕРСЬКА КОМПАНІЯ», керівником якої є Олекснадр Сокотун. Він також є власником ТОВ «ПЕРСЕВЕРЕНС», що планує збудувати новий торгово-офісно-готельний комплекс з дворівневим підземним паркінгом на місці старого бомбосховища на Сихові.

Нагадаємо, що відповідний містобудівний розрахунок проєкту погодили на архітектурно-містобудівній раді 4 жовтня 2023 року. Тоду йшлося про облаштування меншої кількості квартир, а саме 105 замість 150. Натомість тоді головного архітектора Львова турбував недостатній відсоток громадської забудовий, якої у зоні Г-2 має бути 40%.

 

Наталія Вареник

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!