Мінінфраструктури наказало перевірити спірну забудову на Сихові

4296 0
Це зроблять за результатами розгляду колективного звернення мешканців району та ГО «Кращий Сихів».
Фото: Андрій Рущак

Фото: Андрій Рущак

Інспекція державно-архітектурно будівельного контролю Львівської міської ради проведе перевірку на спірному об’єкті біля Скверу Гідності на пр. Червоної Калини, 109, яку наказало провести Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України. Про це Tvoemisto.tv повідомила адвокатка і громадська активістка з ГО «Кращий Сихів» Леся Мельник. 

Активістка каже, що у інспекції ДАБК стверджують, що перевірку проведуть вже наступного тижня. До слова, на виконання наказу міністерства є лише 10 днів.

Також вона зазначила, що це лише друга архітектурно-будівельна перевірка за час повномасштабного вторгнення, яку погодили у Львові, адже, відповідно до постанови Кабміну, у воєнний час процедура проведення таких заходів ускладнена. 

Активістка зауважила, що у вересні цьогоріч Верховний суд відкрив касаційне провадження за скаргою Інспекції ДАБК на рішення Львівського окружного адміністративного суду та постанову Восьмого апеляційного адміністративного суду. У позові йдеться про скасування реєстрації декларації про початок виконання будівельних робіт на пр. Червоної Калини, 109. Активістка додає, що раніше позов не задовольнили у зв'язку з відсутністю належної перевірки.

Читайте також: Міська рада і надалі вирішуватиме, що будувати у Львові. Чи будуть ці рішення публічними

Містобудівні умови і обмеження на це будівництво видав департамент містобудування ЛМР ще у 2013 році. Минулоріч виконком міської ради повторно скасував видані містобудівні умови та обмеження, але власник об’єкта почав перешкоджати демонтажу і звернувся до суду. Суд задовольнив його скаргу, але тоді виконком ЛМР подав апеляцію, яку у липні 2023 року Восьмий апеляційний адміністративний суд не задовольнив. Проте згодом на ці ж МУО подали ще один позов, та цього разу це зробили мешканці Сихова. Суд також не задовольнив її, на що знову поскаржились в апеляційному порядку. Наразі рішення по останній апеляції все ще немає. 

Також зазначимо, що однією з основних проблем, яку створює ця незаконна забудова є те, що на суміжній з нею території є Сквер Гідності. Відстань від об’єкта благоустрою та сусідніх прилягаючих будинків до недобуду є занадто мала, що створює незручності для людей і унеможливлює подальшу роботу з ним.

Нагадаємо, що двоповерховий недобуд, що зареєстрований на ФОП Володимира Кульчицького, розташований впритул до Скверу Гідності. Його мали знести ще рік тому, але власник об’єкта почав перешкоджати демонтажу і звернувся до суду. Суди тривають і досі.

Також нагадаємо, що у жовтні на об'єкті знову розпочались будівельні роботи. 

За даними аналітичної платформи YouControl, Володимир Кульчицький зареєстрований у Львові. Основними видами діяльності є надання в оренду й експлуатація власного чи орендованого нерухомого майна.

Володимир Федорович

 ___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!