Київ

У Києві продовжується будівництво Великої Кільцевої дороги. У районі частково обмежать рух

1999 0
Будівництво ділянки протяжністю 700 метрів планують завершити наприкінці 2023 року.

У Києві триває будівництво Великої Кільцевої дороги на ділянці від вулиці Богатирської до Оболонського проспекту. Добудова довоєнного проєкту, розпочатого у 2021-му і «замороженого» у 2022-му через війну поступово рухається від ділянки окружної та переходять на сам проспект, де частково обмежать рух через підключення комунікацій. Відповідні фото з будівництва оприлюднили в спільноті Оболонського району. 
 
На них видно, що дорожники завершили влаштування основи дороги та розпочали переміщення та укладання щебеню.
 
 
 
 
 
 
Проєктом передбачено будівництво автомобільної дороги від вулиці Богатирська до Оболонського проспекту з перенесенням наявних комунікацій та будівництвом нових. Мова йде про ділянку протяжністю 700 метрів.
 
Замовник будівництва – комунальне підприємство «Дирекція будівництва шляхо-транспортних споруд м. Києва». Генпрідрядник – компанія з турецької Onur Group – ТОВ «Онур Конструкціон Інтернешнл».
 
 
Зазначимо, 17 грудня 2021-го було відкрито проїзд новою ділянкою Великої Кільцевої дороги – від проспекту Маршала Рокоссовського до вулиці Богатирської з транспортною розв’язкою на різних рівнях. на вулиці Богатирській. Протяжність ділянки дороги – майже 1200 метрів. Також було зведено два шляхопроводи. Один над залізницею та шляхопровід над вулицею Богатирською. Також там проклали необхідні комунікації, встановили сучасне освітлення, облаштували пішохідні тротуари та велодоріжки. Аби шум від автівок не заважав мешканцям прилеглих будинків, встановили 480 метрів шумозахисного екрана. Будівництво цього об’єкту планували ще в 2008 році. Нещодавно, мер Києва Віталій Кличко називав цей проєкт одним із пріоритетних на цей рік. 
 
Додамо, що існує також проєкт Київської обхідної дороги (КОД), яким опікувався Офіс президента. У 2021-му Укравтодор проводив відкритий міжнародний тендер відбору підрядника, який виграла американська Bechtel Overseas Corporation. Тоді ж озвучувались обсяги необхідного фінансування - 85 млрд грн, але будівництво так і не було розпочато. Проєктом передбачалось 7 окремих проєктних ділянок будівництва, які поєднають між собою магістральні автомобільні дороги державного значення: Київ – Ковель – Ягодин, Київ  Чоп, Київ  Одеса, Київ  Знам’янка, Київ  Харків – Довжанський, Київ  Чернігів  Нові Яриловичі. Траса мала проходити через Немішаєвську, Дмитрівську і Макарівську громади. Її обіцяли прокласти в обхід населених пунктів по лісовій і болотистій місцевості. 

___________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

ТЕГИ: київ

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!