На вулиці Костя Левицького у Львові відновили історичні двері. Фото

1352 0
Вони були зафарбовані чорною фарбою і не мали багатьох декоративних елементів.
Фото: Бюро спадщини

Фото: Бюро спадщини

У центрі Львова, на вулиці Костя Левицького, 42, відреставрували історичні дерев’яні двері. Двері були в незадовільному стані й зафарбовані чорною фарбою. Про це повідомляє ЛКП «Бюро спадщини».

За словами реставратора Назара Тимняка, на дверях було набагато більше втрачених елементів, ніж вони вважали до реставрації. 

Читайте також: На вулиці Героїв Майдану у Львові відновили історичні двері-віяло. Фото до і після

«Не лише довелося відвоювати оздоблення, а й нижню частину брами, яка зовсім струхлявіла. Також ми доповнили втрачені елементи рослинного орнаменту на решітці, зберігши її шарм. А ще відкрили світлик, який тепер видно у всіх красі. Загалом брама свого часу зроблена добротно, якісно, проте вона була у поганому стані саме через те, що про неї не дбали», – сказав Назар Тимняк. 

У дверях було збережене лише одне, а інше потрібно було відновлювати. Змінили також шиби у вікнах. 

Ця брама одна з найбільших, яку вдалося відреставрувати за допомогою Бюро спадщини у Львові.  Загальна вартість робіт становила 68 770 грн, з яких 70% оплатило місто, а мешканці – 30%, згідно з Програмою співфінансування реставрації історичних дверей та брам. 

Читайте також: Які історичні брами відреставрували у Львові цієї весни. Перелік, фото

Нагадаємо, що цього року у межах програми співфінансування у Львові на реставрацію брам, вікон та балконів запланували витратити 4 мільйони гривень. Програма співфінансування почалася ще в червні 2018 року. За умовами програми, 30% робіт мають оплатити мешканці, які подали заявку на реставрацію, а 70% – місто. 

Фото «Бюро спадщини»


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!