На якому етапі відновлення будинків на Сихові, які потраждали від ракетного обстрілу Львова

1618 0
На сьогодні 97% вікон у помешканнях вже відновили.
Фото: Андрій Садовий

Фото: Андрій Садовий

Триває відновлення вибитих вікон і дверей у будинках Сихова, які були пошкоджені після ракетного обстрілу торік 29 грудня. На сьогодні 97% вікон у помешканнях вже відновили. Про це повідомили у пресслужбі ЛМР.

Уже зареєстровано 357 заяв мешканців на отримання матеріальної допомоги по відшкодуванню за заміни вікон та дверей. 352 з них опрацьовані районною адміністрацією та скеровано пакети документів в управління соціального захисту. Станом на 1 лютого 2024 р відшкодування отримали:

  • 23 квартири за вікна на загальну суму 6 млн 440 грн

  • 33 квартири за двері на суму 257 тис. 240 грн.

Натомість у місцях загального користування, має бути замінено 350 вікон. Ці роботи проводяться за кошти благодійної організації Фонд The Howard G. Buffett Foundation. Станом на 1 лютого було завезено 343 вікна (98%), з них встановлено 301 (86%). Зокрема за адресами вул. Хоткевича, 28, 40, 42, 44, 54, 56, 58, 60, Чукаріна, 1б. До кінця тижня планують завершити встановлення цих вікон.

Читайте також:  «Укриття було переповнене вщент», – директорка львівського ліцею, що постраждав від обстрілів 

Зазначимо, що унаслідок ракетного удару 29 грудня 2023 р. на Сихові зазнали пошкоджень 30 багатоповерхових житлових будинків, в основному на вул. Хоткевича і Чукаріна. У цих будинках є 2538 квартир, і у 575 з них виявлено вибиті вікна – орієнтовно 2018 вікон у квартирах, на сходових клітках та лоджіях, та пошкоджено 110 вхідних дверей.

Нагадаємо, що у львівському ліцеї «Оріяна», який найбільше постраждав від ракетної атаки 29 грудня, розбиратимуть стіну в корпусі початкової школи. Її потрібно заново вимурувати і поставити перекриття. Мова йде про задню стіну будівлі. 

Додамо, що вранці 29 грудня рф випустила приблизно 110 ракет по Україні. Від атаки постраждало більше 6 міст.

Уся актуальна інформація щодо ракетної атаки по Львову за посиланням

Наталія Вареник

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!